Danske Bank Markets nedgraderer sin anbefaling på Norwegian Air Shuttle-aksjen til selg fra kjøp og nedjusterer samtidig kursmålet til 150 kroner per aksje fra tidligere 350 kroner.

Nedgraderingen skyldes at meglerhuset tror det er lite sannsynlig med et bud på selskapet fra IAG, samt høyere drivstoffpriser, negative resultatestimater for 2019-2020 og økt sjanse for ny emisjon.

"Ettersom det har gått seks måneder siden nyheten om at IAG eier 4,6 prosent av Norwegian og de ubekreftede avslåtte budene anser vi sannsynligheten for et bud å være under 50 prosent", skriver Danske Bank Markets, som også venter at økte drivstoffpriser vil påvirke resultatet vesentlig, som vil påvirke billettprisene og fyllingsgraden.

Videre venter meglerhuset at bokført egenkapital vil falle til under 1,5 milliarder kroner i første kvartal 2019, som er minimumskravet i forbindelse med selskapets lånebetingelser.

"Vi noterer at Norwegian solgte seks Boeing 737-800 i tredje kvartal 2018, men vi venter ingen bokført gevinst knyttet til disse transaksjonene. På den andre siden tror vi at Norwegian kan selge nyere fly med høyere kontantstrøm som sannsynligvis vil kunne gi gevinst. Ifølge kunngjøringen 20. mars vil Norwegian kunne bokføre en gevinst på 3-4 millioner dollar per Airbus A320neo", skriver Danske Bank.

Norwegian-aksjen utvider fallet på en svakt positiv Oslo Børs, og er ned 4,7 prosent til 191,80 kroner like før kl. 14.00 tirsdag.

Det er ned nær 28 prosent den siste måneden, og opp nær 10 prosent sålangt i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skal du overleve en krise må du ha dette hjemme
Er du forberedt på en krisesituasjon? Har du tenkt på hva du må ha for å overleve et langvarig strømbrudd, vannstans, terror eller krig? Disse fem rådene kan være forskjellen på liv og død.
01:33
Publisert: