Flyselskapet Norwegian henter tre milliarder kroner i en fortrinnsrettet og garantert emisjon, ifølge en melding tirsdag.

Blant garantistene som deltar er skipsreder John Fredriksen gjennom Sterna Finance Ltd. Dermed tar den suksessrike investoren steget fra shipping, oljeservice, lakseoppdrett, eiendom til luftfart.

Fredriksen-systemet

Fredriksen er fra før storaksjonær eller hovedaksjonær i blant annet tankrederiet Frontline, tørrlastrederiet Golden Ocean, gasstankrederiet Avance Gas, offshorerederiet Solstad Offshore, brønnteknikkselskapet Archer, oppdrettsselskapet Mowi (tidligere Marine Harvest, og Aker Brygge-eier Norwegian Property, med flere.

– Jeg har jo kjent John Fredriksen i lang tid. John Fredriksen er en særdeles vellykket forretningsmann og stor respekt for det han driver med, sa Bjørn Kjos under tirsdagens pressekonferanse om emisjonen.

Bjørn Kjos roser «redningsmannen» opp i skyene
00:43
Publisert:

Han sa de er veldig glade for å ha Fredriksen-systemet som en del av «konsortiet» som garanterer for emisjonen.

Han roste Fredriksen-systemet.

– Vi er veldig glade for å ha Fredriksen-systemet som en del av garantikonsortiet som garanterer for emisjonen, sa Kjos og la til:

– Vi har til og med en finansdirektør som jobbet for John Fredriksen, så vi er flere som kjenner Fredriksen-systemet. Det er et fantastisk bra system å ha inn på garantisiden.

Fredriksens andel ikke kjent

Finansdirektør Geir Karlsen i Norwegian kommer fra Fredriksen-systemet og er tidligere finansdirektør i Golden Ocean. Han jobbet for Fredriksen-systemet fra 2000 til 2010.

Det er ikke kjent hvor stor andel Fredriksen garanterer for eller hvilke eierandel han vil oppnå i Norwegian gjennom deltagelse i emisjonen.

Øvrige garantister for den fulltegnede Norwegian-emisjonen er DNB, Danske Bank og HBK Holding, investeringsselskapet til styreleder Bjørn Kise og konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Test av Tesla Model 3: Slik takler den norsk vinterføre
De første eksemplarene av Tesla Model 3 er endelig på norske veier, nesten to år etter at tusenvis av nordmenn bestilte bilen.
03:12
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.