Det har vært en særdeles turbulent sommer og høst for Norwegian-aksjonærene. Et salg av aksjene i Bank Norwegian sikret ikke nok kapital til å betale tilbake to store lån som forfaller i år og neste år. I forrige uke måtte derfor Norwegian be om å få utsette de to låneforfallene med rundt to år.

De siste årene har Norwegian i stor grad blitt en «folkeaksje» med stort innslag av hobbyinvestorer på aksjonærlisten. Til tross for den kraftige turbulensen, er det ikke noe som tyder på privatinvestorene er blitt skremt fra å ta plass i Norwegian-aksjen.

Snarer tvert imot viser tall fra nettmegleren Nordnet at stadig flere fester setebeltet i sine Norwegian-posisjoner.

Mens forvalter Jan Petter Sissener i forrige uke dumpet Norwegian-aksjer for nær 16 millioner kroner, nettokjøpte Nordnet-kunder aksjer for 14,9 millioner kroner.

Det tallet inkluderer riktignok hele 114 millioner kroner i bruttokjøp, og 99 millioner i bruttosalg.

Kjøpte når aksjen stupte

Som en av Norwegians største obligasjonseiere skapte det kraftige bølger i markedet da forvalter Jan Petter Sissener forrige onsdag gikk ut og flagget at fondet Sissener Canopus ønsket å vende tommelen ned for kriseløsningen Norwegian la frem.

Norwegian-aksjen falt kraftig på nyheten og var i en kort periode ned over ti prosent, før den hentet seg betydelig inn.

Tallene fra Nordnet viser at kjøpsiveren var størst den dagen aksjen falt som mest. På onsdag alene nettokjøpte Nordnet-kundene Norwegian-aksjer for nær ti millioner kroner.

– Jeg tror kundene er blitt vant med at det stormer rundt Norwegian som selskap. Den siste tids nyhetsstrøm med obligasjonseiere føyer seg bare inn i rekken av negative nyheter, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.

Eier aksjer for halv milliard

Totalt er det per i dag rundt 7850 norske Nordnet-kunder som har investert i Norwegian. De sitter til sammen på Norwegian-aksjer verdt over 46,5 millioner kroner, tilsvarende rundt én prosent av aksjekapitalen i selskapet.

– Jeg tror at våre kunder er delte i sitt syn på Norwegian. Den ene gruppen blir tiltrukket av de store svingningene, og mulighetene dette gir. Den andre gruppen er langsiktige investorer som har tro på at selskapet vil få i stand en avtale med obligasjonseierne, sier Johannesen.

Inkludert Sverige, Danmark og Finland sitter Nordnets nordiske kunder på Norwegian-aksjer verdt over 550 millioner kroner.

– På generelt grunnlag er det å investere i Norwegian et risikospill. Selskapet har en svært høy gjeldsgrad og opererer innenfor en industri som er preget av svake marginer. Som investor må du derfor ha evnen til å sitte gjennom svingninger og være langsiktig i din tankegang. Hvis ikke vil du miste nattesøvnen med et slikt selskap i porteføljen, sier Johannesen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.