Flyselskapet Norwegian sliter med å sikre tilstrekkelig med kapital til å betale tilbake to obligasjonslån på til sammen 3,4 milliarder kroner som forfaller i år og neste år.

Selskapet ba derfor forrige uke om å få utsette forfallet med to år i bytte mot at långiverne får sikkerhet i selskapets landingsrettigheter ved Gatwick-flyplassen i London.

Forvalter Jan Petter Sissener slaktet planen, og slo i et intervju med DN fast at Norwegian heller burde styrke balansen gjennom en ny stor emisjon.

Fondet Sissener Canopus er en av de største eierne i Norwegian-lånet på 250 millioner euro som forfaller allerede i desember. Når DN mandag formiddag spør Sissener om han har bestemt seg for om han vil vende tommelen ned for Norwegians løsningsforslag henviser han til sin sønn Philippe.

– Det er han som styrer dette, sier den erfarne finansmannen.

Foreslår annen løsning

I likhet men sin far er forvalter Philippe Sissener fortsatt skeptisk til forslaget Norwegian la frem sist mandag.

– Jeg håper det kommer et nytt forslag på bordet, fordi vi er ikke så fornøyd med det som nå ligger på bordet, sier Sissener.

Han ønsker ikke å gå inn på detaljer på det som nå skjer i kulissene, men letter litt på sløret.

– Vi er en konsentrert gruppe obligasjonseiere som har kommet med et konstruktivt forslag til selskapet, sier Sissener.

Han oppgir til DN at gruppen utgjør over 20 prosent av obligasjonseieren i begge de to lånene Norwegian ønsker å utsette forfallet for.

– De vil si nei uansett

Philippe Sissener vil ikke gå inn på detaljer i den skissen som nå er lagt frem.

– Forslaget inkluderer noen små endringer som gjør at det er bedre for obligasjonseierne, sier Sissener.

Han slår imidlertid fast at enkelte långivere like fullt vil være negative til et eventuelt revidert forslag.

– Det finnes noen obligasjonseiere som er lei, og som ønsker pengene sine tilbake med en gang. De vil si nei uansett. Derfor tror jeg selskapet trenger støtte fra den gruppen vi representerer, sier Sissener.

Norwegian ønsker ikke å kommentere utspillet.

– Som vi sa forrige uke, har selskapet fått god tilbakemelding fra møter og dialog med obligasjonseiere, og vi har ingen ytterligere kommentarer, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Vil si nei til Norwegians forslag

Philippe Sissener slår fast at også Sissener Canopus har bestemt seg for å si nei til det opprinnelige forslaget som Norwegian la frem i forrige uke.

– Men vi håper at selskapet vil komme med viktige endringer. Vi er fortsatt i samtaler med selskapet gjennom Norsk Tillitsmann. I ettermiddag regner jeg med å ha en avklaring på hvor vi står i hvert fall, sier forvalter Philippe Sissener.

Nordic Trustee, som tidligere het Norsk Tillitsmann, er et organ som representerer og ivaretar interessene til obligasjonseierne i det norske markedet.

Som DN skrev mandag morgen har fondet Sissener Canopus solgt Norwegian-aksjer for harde livet siden selskapet ba om betalingsutsettelse i forrige uke. En fersk aksjonærutskrift viser at Sissener har solgt aksjer for nær 16 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.