Under flyselskapet Norwegians ordinære generalforsamling tirsdag, stemte KLP imot selskapets bonusordning, eller den såkalte erklæring om ledelseskompensasjonspolitikk fra styret. Livselskapet er blant Norwegians største aksjonærer.

Årsaken var utydelige retningslinjer for utbetaling av bonusene, ifølge leder for ansvarlige investeringer i KLP, Annie Bersagel.

– KLP har retningslinjer som sier at når det gjelder bonus- og opsjonsordninger, skal det være tydelige og målbare prestasjonskriterier. Norwegians program er skrevet i runde former. Vi ønsker en tydeligere forklaring på hvordan tildelingen gjøres, en nærmere beskrivelse på hva som skal til for å få utbetalt kompensasjon. Det er ikke nivået på lederlønningene vi stemte imot, sier hun til DN.

Ikke første gang

Beskrivelsen av kriteriene for bonusutbetalinger varierer ut fra bransje og det enkelte selskapets strategi, ifølge Bersagel. Hun forklarer at det generelt er mye som skal til for at KLP stemmer mot lønnsnivået som sådan.

Det er imidlertid ikke første gang livsforsikringsselskapet stemmer imot Norwegians bonusordning.

– Det viktigste for oss er at vi har grunnlaget for å vurdere om utbetalingene skaper de riktige incentivene gitt selskapets strategi.

– Har dette sammenheng med styringen i Norwegian?

– Det handler ikke om styringen, men om at programmet ikke er tydeligere forklart, sier hun og understreker at det ikke er noen dramatikk i at hun tok turen til generalforsamlingen på vegne av KLP tirsdag. Det var rett og slett lenge siden forrige gang livselskapet deltok på flyselskapets generalforsamling.

– Vi synes det er viktig at vi er en tydelig eier. Norwegian utgjør en av de større beholdningene hos oss og det er derfor viktig at vi er til stede, forklarer Bersagel.

Ble vedtatt

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian skriver i en epost til DN at opsjonsprogrammet ble vedtatt i fjor og at det tirsdag ble votert over fornyelse av fullmakten til å utstede aksjene.

«Vi tar KLPs stemmegivning til etterretning og viser for øvrig til at flertallet stemte for opsjonsprogrammet», forklarer han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rigger for fisk
Det norske selskapet Roxel vil bygge om borerigger for bruk i oppdrett til havs.
02:18
Publisert: