Sparebank 1 Markets tar ut ABG Sundal Collier av sin ukentlige aksjeportefølje og tar dermed gevinst etter at aksjen har steget mer enn 15 prosent siden de tok den inn tidligere i år. I stedet tar de inn strømleverandøren Fjordkraft, som ble børsnotert i mars i år.

Fjordkraft skal legge frem kvartalstall for første gang denne uken, og meglerhuset tror at en kombinasjon av volatile strømpriser og tilfreds kunder lover godt for både topplinjen og marginene.

Beholder Norwegian tross kursfall

Mer interessant er det kanskje at meglerhuset beholder Norwegian-aksjen i sin portefølje, selv om selskapet selv bekreftet at det har avvist to fremstøt fra beileren British Airways-eier IAG Group, og aksjen har falt på børsen.

«IAG har fått to bud stemt ned av styret til Norwegian. I etterkant sier IAG at Norwegian ikke klarer veksten uten en partner og Norwegian sier budet er for lavt. Klassisk. Første utspill er alltid starten på en forhandling.», skriver Sparebank 1 Markets' porteføljeforvalter Petter Kongslie i en epost.

Norwegian falt nærmere 10 prosent på fredag, etter at det ble kjent at styret i Norwegian har takket nei til to bud fra IAG. Hvor høy budprisen som ble lagt frem var, er ikke blitt kjent.

«Klassisk forhandling»

Meglerhuset forklarer at kjøperen ved sin fremgangsmåte i realiteten har bedt styret i Norwegian om ikke å lete etter andre kjøpere og heller ikke selge til andre som byr høyere. I slike tilfeller vil svaret nesten alltid være nei, med mindre kjøperen har lagt for mye penger på bordet.

Det andre en kjøper alltid ber om, ifølge Sparebank 1 Markets, er en begrenset revisjon av deler av selskapet som de ønsker å kjøpe. Også her er svaret nesten alltid nei, fordi det er en konkurrent som byr.

«Ikke rart at to bud er stemt ned. Vår oppfatning er at dette er en klassisk forhandling og vi er positivt overrasket at den har kommet så langt allerede.»

Sparebank 1 Markets hentet inn Norwegian for to uker siden i sin ukeportefølje.

Tror på Subsea 7

DNB Markets gjør ingen endringer i sin portefølje, mens Arctic Fund Management tar ut B2Holding og henter inn Subsea 7, bare få dager etter at det ble kjent at det Kristian Siem-dominerte offshoreselskapet dropper sitt forsøk på å blande seg inn i en budkamp på konkurrenten McDermott.

Det trenger ikke å være negativt, ifølge porteføljeforvalter Alexander Larstedt Lager:

– Nei, tommelfingerregelen er at det ikke er fordelaktig å være aksjonær i det oppkjøpende selskapet, uten at det betyr så veldig mye fra eller til i dette tilfellet, sier han.

Det er først og fremst oljeprisen som gjør at han henter inn Subsea 7.

– Subsea 7 bør få økt ordreinntak fremover, gitt bedre utsikter for offshorebransjen og en økende oljepris. Selskapet er moderat priset på multipler sammenlignet med sine internasjonale konkurrenter. Subsea 7 har en sterk balanse, med over 1 milliard dollar i netto cash, sier han. (Vilkår)

Ni av fjorten i ledelsen er kvinner
Irene Rummelhoff sin ledergruppe består av ni kvinner og fem menn, mens det i konsernledelsen kun sitter tre kvinner.
01:22
Publisert: