I vår startet Telenor-sjef Sigve Brekke en prosess for å bytte ut Berit Svendsen som sjef for Telenor Skandinavia, ifølge NRKs kilder. Siden skal Brekke ha tilbudt Svendsen alternative jobber i Telenor-systemet, som hun så langt har avslått.

Svendsen har vært sjef for Telenors virksomhet i Norge siden 2011. I fjor fikk hun også ansvar for Danmark og Sverige, og er en del av telegigantens konsernledelse.

«Store planer»

Hun kommenterer overfor DN at hun ikke har planer om å bytte jobb.

«Jeg fikk jobben som leder for Telenor Skandinavia 1. mars 2017, har store planer og er allerede i gang med å realisere synergier mellom Norge, Sverige og Danmark. Det er dette jeg har fokus på, og det gleder jeg meg til å fortsette med», skriver Svendsen i en kommentar.

Hun legger til hun sammen med Brekke tirsdag er på plass under Arendalsuka for blant annet å snakke om arbeidet Telenor gjør og hvordan det påvirker samfunnet både i dag og i fremtiden.

Styreleder Gunn Wærsted i Telenor skal være innforstått med at Brekke har forsøkt å flytte på Berit Svendsen.

«Jeg vil ikke kommentere på dialogen styret i Telenor har med konsernsjefen vedrørende konsernledelsen ut over å si at styret er opptatt av at konsernledelsen i selskapet løpende bredder ut og videreutvikler sin kompetanse», skriver Wærsted til NRK.

«Dialog om mulighetene»

På spørsmål om det foregår diskusjoner rundt Svendsens fremtid i Telenor svarer Sigve Brekke på mail via sin kommunikasjonssjef:

«Telenor er et globalt selskap med mange roller som til enhver tid skal fylles, og alle ansatte i Telenor har jevnlige samtaler med sine ledere om roller og karrierevei. Det har jeg selvsagt med min konsernledelse også. Da har vi en dialog om mulighetene, med fokus på hva som er det beste for den enkeltes videre utvikling – og for Telenor. Den dialogen er et forhold mellom den enkelte ansatte og leder, og det kommenterer vi ikke på», skriver han til NRK.

DN har vært i kontakt med Telenor-konsernets kommunikasjonssjef, Atle Lessum, som sier at de ikke har noen ytterligere kommentarer og henviser til kommentaren gitt til NRK.

Et av tilbudene Berit Svendsen fikk i vår, var å lede Telenors datterselskap dtac i Thailand, en stilling som nå ikke er representert i konsernledelsen, skriver NRK. Dette skal hun ha takket nei til, og Alexandra Reich fikk jobben som Thailand-sjef. Svendsen skal også ha vært uinteressert i andre jobber i Telenor-konsernet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.