Saken oppdateres

Jouteau kommer fra stillingen som leder for Adevintas markedsplassatsing Leboncoin i Frankrike, der han har vært toppsjef siden 2015.

Jouteau ble Leboncoins femte tilsatte da han startet i selskapet tilbake i 2009. Han startet karrieren i TDF, et selskap som driver med kringkasting og telekom-infrastruktur.

– Antoine er en leder med dyp forståelse for den globale markedsplassindustrien, og har er imponerende merittliste når det gjelder det å utvikle og skalere lokale varemerker, skriver Adevinta i en børsmelding.

Går av etter sommerferien

Ryssdal meldte i februar i år at han vil gå av, og vil forlate sjefsstolen i midten av august.

«Rolv Erik har informert og blitt enig med styret om at han vil gå av som konsernsjef og forlate virksomheten innen februar 2023 når gruppen publiserer sin årsrapport for 2022. Når han blir 60 i år, mener han dette er riktig tidspunkt for å planlegge hans avgang,» skrev Adevinta en pressemelding som kom i forbindelse med fremleggelsen av tallene for siste kvartal i 2021.

Lang fartstid i Schibsted

Ryssdal var konsernsjef i Schibsted da Adevinta ble skilt ut av det norske medieselskapet i 2019, og tok over ledelsen for det nye selskapet. Under hans ledelse kjøpte Adevinta i 2020 rubrikkvirksomheten til Ebay, og ble med det en av de aller største spillerne i industrien.

Ryssdal var tilbake på tidlig 2000-tall konsernsjef i svenske Aftonbladet, og begynte som toppsjef i Schibsted i 2008.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.