Politiet pågrep tirsdag en mann i slutten av 30-årene fra Moss er siktet for en rekke grove bedragerier. Ifølge en pressemelding mistenker Økokrim at mannen står bak investeringsbedragerier mot nærmere 90 investorer.

«Investorene har betalt inn over 50 millioner kroner som skulle gått til eiendomsprosjekter på Østlandet. Pengene har i stor grad ikke gått til de nevnte eiendomsprosjektene,» står det i pressemeldingen.

Mannens samboer er også sikret i forbindelse med aksjonen. Det ble foretatt ransakinger på flere adresser.

– Vi holder fortsatt på med enkelte ransakinger og henter inn dokumentasjon. I løpet av kvelden og morgendagen vurderes det om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier førsteadvokat Marianne Bender, som er påtaleansvarlig i saken til DN.

Økokrim mener at bedrageriene fremstår som profesjonelle. De skal ha hatt fine kontorer og mange ansatte. Mannen var daglig leder, styreleder og eier av eiendomsselskapet.

– I dette tilfellet hadde siktede kontorer på Aker Brygge i Oslo og mange ansatte. Profesjonaliteten de fremstår med fører til at investorene stoler på at pengene de låner ut er en trygg investering, sier påtaleansvarlig i saken, sier Bender i pressemeldingen.

Mannens forsvarer Henrik Boehlke i Advokatfirmaet Hjort vil ikke kommentere saken.

Økokrim advarer i trusselvurderingen for 2020 mot eiendomsbedragerier. Ifølge Finanstilsynets risiko- og sårbarhetsanalyse utgjorde investeringer i falske selskaper 92 millioner kroner i 2020.

– Det er viktig at det blir allmenn kjent at slike bedragerier er utbredt og at folk må være forsiktig med hvor de investerer sine oppsparte midler, sier Bender.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.