Saken oppdateres


En av de siktede er mistenkt for å ha mottatt bestikkelser i forbindelse med sin stilling i Nortura, den andre er siktet for å ha betalt bestikkelser.

– Etterforskningen er i en innledende fase, og vi ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor store beløp det kan dreie seg om eller andre detaljer i saken. Dette av hensyn til etterforskningen, sier konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring i Økokrim i en pressemelding.

Økokrim påpeker i meldingen at etterforskningen ikke er rettet mot Nortura eller andre personer som jobber i selskapet.

Hverken de to siktedes forsvarer eller Økokrim, vil si stort utover at to personer er siktet, og at de er avhørt og at Økokrim er i gang med avhør av vitner.

Tidligere straffedømt

Nationen bretter imidlertid ut saken. Ifølge avisen er det en tidligere straffedømt som nå er siktet, som skal ha bestukket en Nortura-ansatt.

Vedkommende var en av hovedmennene i en smuglerliga på 90-tallet. Vedkommende skal ha jobbet i et firma som har et kundeforhold til Nortura.

Smuglerkjøtt

Nationen omtaler den tidligere straffedømte mannen som en med et stort nettverk i kjøttbransjen. Han ble i 2001 dømt til fem års fengsel for smugling av ande- og kalkunkjøtt fra Østerrike og Ungarn som ble solgt under merket, som ble dumpet og solgt som «godt norsk» i Norge. Han forfalsket regnskaper, og mottok ifølge Nationen urettmessig eksportstøtte for kjøttprodukter.

Han fikk eiendeler for over 11 millioner inndratt og ble dømt til å betale erstatninger på til sammen 73 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har vært på toppen av Mount Everest og i norsk teknogigant. Da klarer kanskje Seven Summits-klatrer Ralph Høibakk (81) denne veggen også?
– Klar over at vi er på en hellende kurve.
02:22
Publisert: