Rustikke møbler og peiskos har vært alt annet enn god butikk for XXL-gründer Øivind Tidemandsen og de andre eierne.

Interiørkjeden Home & Cottage as hadde store ambisjoner for sine møbel- og interiørbutikker i større byer i Norge. Så langt har det vært en underskuddsaffære for eierne.

Øivind Tidemandsen eier kjeden sammen med møbelfamilien Tvedt fra Stavanger. Kjeden åpnet dørene i 2009 og har 16 egeneide butikker i tillegg til en nettbutikk. I løpet av disse årene har selskapet et samlet underskudd på 136 millioner kroner.

Øivind Tidemandsen valgte etterhvert å ta styringen i det tapstyngede selskapet.

– Det går jevnt og trutt fremover. I 2015 og 2016 var det en spesiell valutasituasjon og marginen ble lavere enn vi hadde håpet på, sa Tidemandsen da han ble intervjuet av Dagens Næringsliv for et år siden

Og han fikk rett, selskapet har hatt det laveste underskuddet siden oppstart i 2009.

Mindre i minus

Nå peker pilene oppover for selskapet. Årsregnskapet fra 2017 viser at selskapet har et ordinært resultat før skatt på minus 4,7 millioner kroner. Året før så det enda verre ut for selskapet, som da hadde et resultat før skatt på minus 11,5 millioner kroner.

Jobber gratis

Fjorårets Home & Cottage-regnskap viste at inntektene økte med 14 prosent, fra 285,6 millioner året i forveien til 326,3 millioner kroner.

Tidemandsen, som har bygget opp milliardverdier i XXL, tok ikke ut lønn fra Home & Cottage i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.