Nyhetsbyrået Reuters melder at en gruppe usikrede kreditorer i Seadrill forsøker å velte den store restruktureringspakken som Seadrill forsøker å få frem. Nyhetsbyrået Bloomberg har tidligere skrevet at gruppen var etablert. Ifølge Reuters har gruppen nå oppnådd støtte fra mer enn 28 prosent av obligasjonsgjelden i Seadrill i arbeidet med å få på plass en alternativ løsning.

Seadrill offentliggjorde en omfattende refinanssieringsløsning 12. september – samme dag som selskapet søkte om konkursbeskyttelse under de amerikanske Chapter 11-reglene.

Seadrills opprinnelige plan innebærer at 1,1 milliarder dollar i ny kapital vil bli tilført, delvis gjennom egenkapital og lån. Da planen ble lagt frem var den støttet av 97 prosent av långiverne, men bare 40 prosent av obligasjonseierne.

De usikrede kreditorene er tiltenkt vel 14 prosent eierandel i Seadrill i refinansieringsløsningen som nå ligger på bordet. Ifølge nyhetsbyrået Reuters har grupperingen nå engasjert advokater og rådgivere for å finne en alternativ løsning. Grupperingen behøver mer enn en tredjedel av obligasjonsgjelden for å stikke kjepper i hjulene for planen.

Plan avgjøres neste år

Nyheten om grupperingens arbeid er et klart tegn på dragkampen som nå foregår rundt Seadrills fremtid. 26. mars neste år er datoen som er satt for å avgjøre om Seadrills plan skal gjennomføres. De neste månedene er det en rekke avgjørende rettsmøter i Houston som vil bestemme fremdriften i Chapter 11-prosessen.(Vilkår)

Tjøme er en magnet på finanseliten. Det ble det bråk av
I sommer er forholdet mellom en arkitekt og kommunens byggesaksbehandlere blitt gransket.
01:31
Publisert: