Tirsdag ble det kjent at Olaug Svarva i slutter i stillingen som administrerende direktør i Folketrygdfondet etter nesten 12 år.

– Det har vært en utrolig fin periode og resultatene organisasjonen vår har levert har vært veldig gode. Nå tror jeg det er et godt tidspunkt å gi stafettpinnen videre, sier hun om beslutningen.

Under Svarvas ledelse har Folketrygdfondet de siste ti årene hatt en gjennomsnittlig avkastning på 7,3 prosent årlig, noe som er 1.0 prosentpoeng høyere enn markedet.

Nye resultater lagt frem tirsdag viser også at kapitalen til Statens pensjonsfond økte med 13,6 milliarder kroner til 233,7 milliarder kroner i tredje kvartal 2017.

– Det er mye penger for fellesskapet. Jeg må si jeg er veldig stolt av det vi sammen har klart å oppnå av avkastningsresultater, og i kroner er det et stort beløp gjennom god porteføljeforvaltning, sier Svarva.

– Ingen konkrete planer

Svarva fortsetter i stillingen frem til 1. februar 2018, deretter vil hun bruke tid på å vurdere mulighetene som kommer. Den administrerende direktøren forteller at hun ikke har noen konkrete planer.

– Jeg vil være med å bidra til verdiskaping næringslivet og samfunnet i fremtiden også. Tiden får vise hvilke muligheter som oppstår, men jeg håper at min kompetanse og erfaring er noe andre vil ha nytte av, sier hun.

59-åringen er tydelig på at hun ikke «gir seg på topp».

– Det er absolutt ikke slik at jeg «gir meg på topp». Jeg er trygg på at Folketrygdfondet vil ha en sterk posisjon også i fremtiden, understreker Svarva.

– Tillit i markedet

Styreleder Siri Teigum i Folketrygdfondet sier det står respekt av resultatene Svarva har levert i sine nesten 12 år som administrerende direktør.

– Det er gode resultater enten man ser på meravkastningen, eierskapsutøvelsen eller den tilliten hun nyter i markedet og hos våre oppdragsgivere. Vi har et godt mandat fra oppdragsiver, vi har solide resultater, tillit i markedet og en god organisasjon, så Olaug har gitt fra seg den stafettpinnen på den beste måten vi kunne tenke at det kunne gjøres på, sier hun.

Styret igangsetter nå prosessen med å rekruttere ny administrerende direktør til Folketrygdfondet. Det er viseadministrerende direktør Lars Tronsgaard som blir konstituert administrerende direktør inntil etterfølgeren tiltrer.(Vilkår)