Ved børsåpning på Wall Street så det ut til at markedet ville fortsette den nedgående trenden fra onsdag, der børsene endte ned over tre poeng. De amerikanske børsene snudde derimot etter noen timers handel, og endte opp.

S&P 500 stenger opp 1,1 prosent.

Dow Jones stenger opp 1,2 prosent.

Nasdaq Composite stenger opp 1,1 prosent.

Tror ikke på ny nasjonal «lockdown» i USA

Til tross for den kraftige smitteøkingen i USA, tror ikke senior porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand kapitalforvaltning at vi skal tilbake til tilstandene vi så i mars.

– Det kan fortsatt være volatilt fremover som vi har sett, med en usikkerhet for en oppblussing som man bare må belage seg på. Allikevel tror vi det skal mye til å tro at vi kommer tilbake til de tilstandene vi hadde i mars, april og mai under «lockdown», det blir nok ikke så drastisk, sier Chen.

– Jeg mener vi nå er forbi en nasjonal «lockdown», men det kan bli regioner i USA der de må gjøre lokale tiltak.

Restriksjoner på retur samtidig som Arizona, Florida, Mexico, India og Pakistan har rekordmange nye koronasmittede
Skal vi tilbake til nedstenging? Det kommer an på, sier Clara Marques i Bloomberg Opinion.
02:31
Publisert:

På tirsdag endte de amerikanske børsene på Wall Street ned over to prosent som følge av blant annet en sterk økning i nye koronasmittede.

Fryktindeksen har steget mer enn 30 prosent siden starten av juni – sjefanalytiker frykter ny korreksjon

Som et av tiltakene ble det på onsdag meldt om at de amerikanske delstatene New York, New Jersey og Connecticut innfører en 14-dagers karantene på reisende fra delstater med stor smittefare, skriver CNBC.

Torsdag kveld kom det og en meldingen om at Texas utsetter videre gjenåpning av delstaten grunnet smittespredningen, skriver Financial Times.

Texas er en av statene hvor smittespredningen har steget kraftigst den siste uken.

Bedre beredskap

Chen mener vi fortsatt befinner oss i en gjenåpningsfase.

– Det er klart folk overvåker tallene nøye. Strategien tidligere har jo vært å vinne tid, og jeg tror beredskapen er bedre nå enn det var i våres. I mars hadde man heller ikke noen tidsramme på hvor lenge en «lockdown» ville vare, eller om den ville ha en effekt. Det vet vi mye mer om nå, sier Chen.

Han peker på at USA er svært viktig for markedene, men at president Donald Trump vil gjøre alt han kan for å holde økonomien på bena og unngå en nasjonal nedstengning opp mot valget.

– Spørsmålet er jo hvor stor jurisdiksjon han har over delstatene, der lokale myndigheter har mye myndighet over hva staten gjør for å hindre spredning. Men han kommer i hvert fall til å gjøre alt han kan.

New York fortsetter gjenåpningen: I denne salongen kan du betale 1000 dollar for en hårklipp som varer lenge
NYC går inn i fase to for gjenåpning etter koronalockdown.
01:23
Publisert:

– Det er så klart dyrt

Chen utelukker ikke korreksjoner i markedet, men er uenig i at markedene har steget for mye de siste ukene.

– Det er jo så klart dyrt, spesielt aksjemarkedene, men jeg tror folk prøver å se forbi 2020 og at det verste er forbi. Men det er naturlig at det kommer noen korreksjoner når aksjemarkedet har steget 40 prosent, sier han.

Porteføljeforvalteren sier at de fremdeles er posisjonert for høy risikoappetitt i markedene.

– Vi ser at vi fortsatt er inne i en innhentingsfase, at selv om arbeidsledigheten fortsatt er høy venter vi at den vil falle fremover når permitterte kommer tilbake i jobb. Fortegn på makrotall som industribarometre er også positive selv om nivået er lavt etter den dypeste resesjonen siden den store depresjonen, sier han.

Han mener redningspakker, skattekutt og diverse tiltak vil hjelpe markedene til høsten.

– Så lenge fortegnene er positive og arbeidsledigheten faller er vi fortsatt konstruktive. Et veldig viktig poeng er alt sentralbanken og myndighetene har gjort, de har jo pøst på med redningspakker, skattekutt og diverse tiltak som også vil bidra til å løfte aktiviteten i tredje kvartal, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.