Det nylig offentliggjorte konsernregnskapet til Olav Thon-gruppen as viser at selskapet hadde et forvaltningsresultat – altså driftsresultat før verdiendringer – på 1,5 milliarder kroner i første halvår av 2020.

Tar man imidlertid med verdiendringer i investeringseiendommer på minus 2,7 milliarder, samt verdiendring i finansielle instrumenter på minus 1,4 milliarder, ble resultatet mildt sagt svakere.

Resultatet før skatt endte på minus 3,5 milliarder kroner, ned fra et overskudd på 1,7 milliarder året før.

Olav Thon-gruppen er heleid av Olav Thon Stiftelsen, der Olav Thon er styreleder.

Olav Thons sekk solgt på auksjon: – Kostet adskillig mindre for 50 år siden
Men luen beholder Olav Thon litt til.
01:37
Publisert:

Lavere markedsverdier

I en pressemelding fra Olav Thon-gruppen skriver selskapet at innføring av europeiske regnskapsstandarder i gruppen medførte at konsernets eiendommer og renteinstrumenter fra 2019 bokføres til markedsverdier.

Og mens koronapandemien har herjet slik den har, har markedsverdien på eiendomsporteføljen til gruppen falt drastisk. Dette er årsaken til det negative resultatet.

– I et halvår hvor deler av virksomheten har vært stengt, er vi tross alt godt fornøyd med at Olav Thon-gruppen oppnådde et operativt resultat før verdiendringer på hele 1,1 milliarder kroner, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre i pressemeldingen.

Det operative resultatet Sperre sikter til er det regnskapsførte resultatet før skattekostnad og verdiendringer og avskrivninger.

Hotellsmell

Selskapet oppgir at hotellsegmentet, som er underlagt selskapet Thon Hotels, består av 12.050 rom fordelt på 80 hoteller. I likhet med hele hotellbransjen, er inntektene fra disse kraftig redusert som følge av koronapandemien.

Flere av hotellene og serveringsstedene var helt eller delvis stengt etter koronapandemiens utbrudd i mars, og driftsinntektene ble derfor redusert med 46 prosent i første halvår.

Selskapet understreker imidlertid at resultatnedgangen ble avdempet av at det er gjennomført betydelige kostnadsreduksjoner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.