– Vi går nå gjennom alle kunders kontoer for å få oversikt over situasjonen. Vi understreker at Bitcoins Norge ikke kommer til å sitte igjen med noen midler som følge av de salgene vi har gjennomført som følge av systemsvikten hos AlphaPoint, men at alle midler blir utbetalt til kundene, skriver Bitcoins Norge i oppdateringen onsdag ettermiddag.

Selskapet lover å holde kundene videre oppdatert, men at denne kommunikasjonen vil foregå på epost og Facebook.

– Vi vil holde kundene våre oppdatert via vår Facebook-side og på epost. Årsaken til dette er at vi ikke har tilgang til serveren for nettsidene våre, som følge av våre og Alpha Points sikkerhetssystemer. Vi kan derfor ikke oppdatere kundene via nettsidene til Bitcoins Norge, skriver Bitcoins Norge i onsdagens melding.

Mandag kveld fikk Bitcoins Norges kunder en sjokkepost der selskapet varslet at stanser all handel og selger unna kundenes kryptovaluta etter «avanserte dataangrep». Selskapet har varslet at kundene vil få verdiene de hadde den 7. mai utbetalt enten denne uken eller neste uke, etter de har solgt «all kryptovaluta tilgjengelig».

DN har sendt flere spørsmål til Bitcoins Norges daglig leder og eier Ole-André Torjussen i løpet av onsdagen. Disse er foreløpig ikke besvart.

Alvorlige dataangrep

– Bitcoins Norges samlede erstatningsansvar overfor den enkelte kunde er begrenset til det opprinnelige valutainnskuddet på kundens konto. Alle våre kunder vil likevel få betalt ut et beløp i norske kroner tilsvarende verdien de hadde i kryptovaluta hos oss den 7. mai. 2019, som er det tidspunktet Bitcoins Norge først ble kjent med at AlphaPoint Corporation, leverandøren av selskapets handels- og teknologiplattform, hadde blitt utsatt for flere alvorlige dataangrep, skrev Torjussen til DN tidligere denne uken.

Senere samme dag ble imidlertid denne datoen flyttet til 1. mai etter at samtaler med programvareleverandøren AlphaPoint angivelig avdekket at cyberangrepet fant sted en uke tidligere enn først antatt.

Bitcoins Norge jobber nå med å sikre kundenes verdier, fremholdes det i Facebook-oppdateringen onsdag.

Flere kunder har reagert på at de risikerer å få utbetalt verdien av sine bitcoin fra starten av mai. Den 1.mai sto kursen 5350 dollar. Siden det har kursen steget kraftig, og nå står den i cirka 11.000 dollar per bitcoin. Flere kunder har lurt på hvor dette mellomlegget blir av. Nå skriver altså selskapet at alle midler skal tilbake til kundene.

- Phishing

Tirsdag kveld opplyste pr-rådgiver Layla Tabatabaie i en epost til DN at AlphaPoint ble utsatt for såkalt phishing, som betyr at noen har forsøkt å stjele innloggingsinfo fra kundene. Tabatabaie jobber i selskapet Wachsman, Alphapoints mediebyrå.

– Vi har minimert skadene, skriver hun i eposten, og legger til at selskapet er forsikret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.