Ole Henrik Bjørge (49) har gitt styret beskjed om at han ønsker å slutte som toppsjef i meglerhuset Pareto Securities. Han slutter i dag mandag.

– Jeg har satt stor pris på å være en del av Pareto Securities-gruppen i 23 år, men alle gode ting må komme til en slutt. Tiden har kommet for å søke muligheter andre steder, sier Bjørge i en epost som ble sendt til alle ansatte mandag formiddag.

Han forteller at toppjobben til tider har vært både oppmuntrende og utfordrende.

– Jeg vil savne gode kolleger og gleden over å kunne få store transaksjoner gjennomført, legger han til.

Det er ikke kjent hva 49-åringen skal begynne med eller hvor.

– Jeg skal bruke god tid på å vurdere hva jeg skal gjøre videre, men jeg har ikke tenkt å pensjonere meg, skriver Bjørge i en tekstmelding til DN.

Tjent 263 mill. på åtte år

Bjørge har eid 2,4 prosent av meglerhuset han har ledet, og har vært nest største aksjonær etter Svein Støle, gjennom Støles heleide Pareto as. Bjørge har ikke svart på hva som nå skjer med aksjeposten eller hvor lang karantenetid han har før han kan starte i ny jobb.

Bjørge har de siste åtte årene, i perioden fra 2010 til 2017, hatt ligningsførte inntekter på hele 263 millioner kroner, noe som illustrerer meglerhusets lønnsomhet. Han hadde ved inngangen til 2018 en ligningsført formue på 146 millioner kroner.

– Trist for oss alle

Pareto-eier Svein Støle beklager avgjørelsen.

– Det er trist for oss alle at Ole Henrik ønsker å se på muligheter andre steder, men 13 år er en lang periode som leder av en investeringsbank med alt det som trengs og kreves for å gjøre den jobben, sier Støle i meldingen.

Bjørge forlater ikke finanshuset Pareto helt, han går nemlig inn i styret til Pareto as. Det er Støle glad for.

– Jeg er svært takknemlig for hvordan han har utviklet Pareto Securities, og han forlater selskapet i svært god tilstand. Heldigvis har Ole Henrik takket ja til å bli medlem av styret i Pareto as, og han vil fortsatt være medlem av storfamilien vår. Vi ser frem til å holde tett kontakt med Ole Henrik, og jeg ønsker ham lykke til videre, poengterer Støle.

Pareto-gruppen, der Pareto Securities inngår, har utviklet seg til å bli et omfattende finanskonsern med blant annet bank-virksomhet, flere meglerhus innenfor ulike bransjer, fondsforvaltning, forsikringsmegling, prosjektfinansiering og avdeling for formuende privatpersoner.

Startet som obligasjonsmegler

Bjørge startet karrieren i Pareto som obligasjonsmegler i 1996, deretter ble han sjef på obligasjons-desken. Han regnes for å være en foregangsmann for utviklingen av det nordiske høyrisiko-obligasjonsmarkedet, såkalt high yield. Dette er et av flere elementer som har gjort Pareto til et av Europas mest lønnsomme meglerhus. Han ble leder av hele Pareto Securities i april 2006. På den tiden hadde meglerhuset 140 ansatte, hovedsakelig i Norge. I dag er det utviklet til å bli et internasjonalt meglerhus med 470 ansatte fordelt på 13 kontorer i ti land. Kun halvparten av de ansatte jobber i dag i Norge.

Christian Jomaas ny toppsjef

Ny toppsjef for meglerhuset blir Christian Jomaas (51) som frem til nå har ledet meglerhusets avdeling for rådgivning, kapitalinnhenting og transaksjoner, såkalt corporate finance/ investment banking.

– Med Christian som ny sjef er Pareto Securities i de beste hender fremover, sier Bjørge.

Jomaas startet i finanshusets prosjektfinanseringsavdeling Pareto Project Finance i 1999 og begynte i Pareto Securities i 2010. I 2014 ble han sjef for avdelingen for investment banking.

Støle er fornøyd med forfremmelsen av Jomaas.

– Jeg er glad for at Christian har takket ja til stillingen som administrerende direktør, og jeg er trygg på at han og gruppen hans vil utvikle Pareto Securities på en god måte fremover. Christian er energisk og kjenner Pareto-DNA’et i dybden. Han har dyp kunnskap om alle våre produkter og markeder, blir verdsatt av våre kunder som en pålitelig rådgiver og har en sterk posisjon internt, sier Støle.

Tormod Høiby ny avdelingsleder

Investment banking-toppen ser frem til nye utfordringer.

-Jeg setter pris på tilliten styret har vist meg med denne utnevnelsen. Jeg ser frem til å samarbeide tett med alle de dyktige kollegene i Pareto Securities for å videreutvikle virksomheten og fortsette å skape verdier for våre kunder, sier Jomaas.

Ny leder for avdelingen for rådgivning, kapitalinnhenting og transaksjoner blir Tormod Høiby. Han ble ansatt i Pareto i 1997, var analysesjef i meglerhuset frem til 2007 og har siden jobbet i avdelingen han nå skal lede.

– Tormod har en dyp forståelse av kapitalmarkedene. Han har lang erfaring fra mer enn et tiår i Investment Banking og er høyt respektert blant våre kunder og internt, sier Christian Jomaas.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.