Oljemyggen Questerre har vært i vinden de siste dagene etter at den kanadiske provinsen Quebec fredag stemte for en ny petroleumslovgivning. Det innebærer at myndighetene åpner opp for utvikling av gass- og skifer­oljereserver i provinsen der Questerre sitter på lisenser.

Nyheten har satt fart på Questerre-aksjen, som siden forrige onsdag har mer enn doblet seg i verdi fra litt over tre kroner til godt over seks kroner så langt tirsdag. Blant dem som kan glede seg over kursstigningen er statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

– Jeg har jo fått med meg at det har skjedd et eller annet der, sier Chaffey, som eier 450.000 aksjer som har en verdi på rundt tre millioner kroner på kurs 6,87 kroner. 

Hobbyinvestor

Ifølge statssekretæren har han eid aksjer i selskapet siden 2006, og dagens beholdning er kjøpt til ulike kurser. Chaffey ligger dermed ikke an til noen stor gevinst foreløpig.

– Nei, alt i alt vil nok min selvangivelse for neste år vise at det ikke er noe ekstraordinært hverken når det gjelder inntekt eller formue generelt. Ellers har jeg ikke noen kommentarer til enkeltaksjer utover at det kommer frem hva jeg eier i aksjonærregisteret, sier Chaffey. 

Foruten Questerre eier han aksjer i spillselskapet Funcom, rederiet Frontline og solenergiselskapet Rec Silicon, alt sammen aksjer han har eid noen år. Som statssekretær for kommunalminister Jan Tore Sanner (H) lar Chaffey foreløpig hobbyinvesteringene være i fred.

– Nå har jeg en jobb som gjør at jeg i grunnen bare bør la det ligge, så får vi håpe det har en bra utvikling over tid, sier Chaffey som fra 2001 til 2013 var administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. 

– Men følger du med på børsen og markedet generelt?

– Ja, i den forstand at det er viktig for næringslivet at det er et godt fungerende aksjemarked og det er interessant å følge det i stort hvordan markedsutviklingen er. Det er i og for seg lærerikt å følge enkeltselskaper, men troen på at man kan være så mye smartere enn andre er ofte litt overdrevet, sier Chaffey.

Volatil aksje

Questerre-aksjen har hatt en særdeles vinglete ferd siden den ble notert på Oslo-børsen i 2005 og var på det høyeste i april 2008 notert til over 30 kroner aksjen.

Aksjen begynte å stige markant allerede onsdag i forrige uke da oljeselskapets sjef Michael Binnion tvitret i offentligheten og minnet om den forestående avstemningen om ny petroleumslovgivning i parlamentet fredag. Ifølge Binnion er den en milepæl for Quebec. 

Nyheten kom likevel ikke helt overraskende på markedet. Allerede i oktober meldte Questerre at loven i prinsippet var vedtatt, men la den gang til at lovforslaget kunne bli endret. Aksjen har steget med 120 prosent på en uke og var på det høyeste mandag notert til over åtte kroner aksjen, men har siden falt noe tilbake.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Eva Grinde: Telenor bekrefter konfliktene på kryptisk vis
Eva Grinde kommenterer etter Telenor sin pressekonferanse om konfilktene og veien fremover.
02:10
Publisert: