Balthasar og Furtado Reis tar over for Petter Johnsen som direktører for aksjeinvesteringer i Norges Bank Investments Management (Nbim), skriver Nbim i en pressemelding fredag.

Daniel Balthasar og Pedro Furtado Reis tar altså over som direktører for aksjeinvesteringer etter Petter Johnsen som for en måned siden meldte at han trapper ned fra stillingen.

– Jeg er veldig glad for at Daniel og Pedro er ansatt som nye direktører for aksjeinvesteringer. De er begge svært dyktige fagpersoner som imponerer meg med deres inngående kunnskap om aksjemarkedet. I tillegg er de ydmyke ledere som virkelig bryr seg om sine ansatte. Jeg er sikker på at de vil bli et flott tilskudd til ledergruppen, sier oljefondssjef Nicolai Tangen i en pressemeldingen.

Høyere lønn enn Tangen

Balthasar har jobbet i Oljefondet, i ulike stillinger, siden 2006. Når han nå blir direktør for aksjeinvesteringer, trer han ut av rollen som Global co-Head of Sector Strategies.

– Under Petter Johnsens lederskap har vi klart å levere veldig gode resultater. Fremover vil vi jobbe med å forbedre prosesser og sørge for at vi bruker ressursene på best mulig måte for å sikre like gode resultater fremover, sier Balthasar i meldingen.

Furtado Reis har jobbet i Oljefondet siden 2011, og går også fra stillingen som Global co-Head of Sector Strategies.

– Vi går inn i disse stillingene med engasjement og ansvarsfølelse. Aksjeteamet er i kjernen av fondet, og vi skal jobbe hardt for å styrke det ytterligere, sier Furtado Reis.

– De vil være de med høyest fastlønn i fondet. Siden de er mye smartere enn meg, vil de også ha høyere lønn enn meg – 880.000 pund, sier Tangen ifølge E24.

Det tilsvarer rundt 10,5 millioner kroner i årslønn for de to nye direktørene. Til sammenligning fikk Tangen en årslønn på rundt 6,3 millioner kroner i 2021.

Best betalte sjef

Petter Johnsen har i en årrekke vært Oljefondets aller best betalte leder. I 2021 beløp fastlønnen seg til 8,2 millioner kroner. Pensjonsopptjening og andre fordeler var på en snau million i tillegg.

En sammenstilling av Nbims årsrapporter viser at Johnsen siden 2014 har vært ledergruppens best betalte – bedre enn både tidligere oljefondssjef Yngve Slyngstad og Tangen. I alt har Johnsen fått 85 millioner kroner i lønn siden 2011, hvorav nesten 77 millioner utgjør brutto fastlønn.

Johnsen blir værende i Oljefondet, men i en annen stilling. Han starter i en ny rolle som porteføljeforvalter og jobbe med å utvikle det aktive kapitalforvaltningsmiljøet i Oslo, en av Tangens satsinger etter at han overtok som toppsjef i 2020.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.