Oljefondet fikk en avkastning på 0,1 prosent i tredje kvartal.

Avkastningen på fondets aksjeinvesteringer var -0,1 prosent. Investeringer i unotert eiendom fikk en avkastning på 3,6 prosent, mens avkastningen på renteinvesteringene var 0,1 prosent.

Fondets avkastning var 0,25 prosentpoeng høyere enn avkastningen på referanseindeksen.

– Aksjemarkedet fortsatte å styrke seg frem mot august, for så å gå noe ned i andre halvdel av kvartalet. Fondet har imidlertid oppnådd noe høyere avkastning enn markedet, da særlig i aksjeforvaltningen, sier nestleder Trond Grande i Norges Bank Investment Management i en melding.

Kronekursen svekket seg mot blant annet dollar og euro i løpet av kvartalet. Kronesvekkelsen bidro til å øke fondets verdi med 22 milliarder kroner. I tredje kvartal ble det tatt ut 52 milliarder kroner fra fondet.

Fondets verdi ved utgangen av kvartalet var på 11.674 milliarder kroner. 71,5 prosent av fondet var investert i aksjer, 25,9 prosent i rentepapirer, 2,5 prosent i unotert eiendom og 0,1 prosent i unotert infrastruktur for fornybar energi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.