2018 ble det nest svakeste året i Oljefondets historie målt i avkastning i kroner. Den negative avkastningen var på 485 milliarder kroner, ifølge årsrapporten for 2018 som ble lagt frem onsdag formiddag.

Rapporten omtaler også lønnsbetingelsene til sjefene i Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter Oljefondet. De fikk drøyt 74 og 3,5 millioner kroner i bonus i 2018.

I NBIM er det 251 ansatte med prestasjonsbasert lønn. Disse fikk 51 prosent av totalrammen for bonus i 2018, som er opptjent over flere år. Rammen var på 374,5 millioner kroner, så bonus ble dermed på 191 millioner kroner. Den samlede fastlønnen til de med prestasjonsbasert lønn utgjorde 345 millioner kroner i fjor.

De 353 ansatte som ikke inngår i ledergruppen og som ikke har prestasjonsbasert lønn fikk en samlet lønn på 342,6 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.