DN retter: I en tidligere versjon av denne saken skrev DN at Snorre Storset var den anonymiserte personen på den offisielle søkerlisten. Norges Bank avviser dette.

Søkerlisten til jobben som sjef for Oljefondet kom denne uken. Blant kandidatene var det en opplagt søker, nemlig dagens nestkommanderende i fondet, Trond Grande. Han er trolig favoritt til å etterfølge Yngve Slyngstad.

Men det var også en mister X, som hadde bedt om at hans navn ikke ble offentliggjort, på søkerlisten.

Norges Bank avviser at det er Nordea-sjefen som er personen som er anonymisert på søkerlisten, slik DN skrev i en tidligere versjon av saken. Men DN har fra flere uavhengige kilder at Snorre Storset, sjef for Nordea i Norge, er en søker.

Kommunikasjonsdirektør Runar Malkenes vil ikke kommentere «spekulasjoner om at Storset er koblet til søkeprosessen.»

DN har vært i kontakt med Storset via Nordeas kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen. Svaret derfra er at de «ikke ønsker å kommentere på spekulasjoner».

Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.
Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Fortsetter jakten på søkere

Samtidig som søkerlisten ble offentlig tirsdag, fortsetter Norges Bank søket med å finne flere egnede kandidater.

Det sa sentralbanksjef Øystein Olsen på spørsmål fra pressen på torsdagens pressekonferanse i Norges Bank i forbindelse med resultatet for Oljefondet i 2019.

Det har også vakt oppsikt i politiske kretser at det ikke var en eneste kvinnelig søker til stillingen. Slik svarte Olsen på spørsmål om null kvinner på listen:

– Jeg registrerer den søkerlisten som er der per dato. Her har hovedstyret lagt opp til en veldig grundig søkerprosess. Et bredt søk er foretatt, og i det søket er det et betydelig antall kvinner også. Det var en frist på det som nå er den offisielle søkerlisten. Der har vi registrert at det ikke er noen kvinner, men det brede søket fortsetter frem til hovedstyret skal ta en beslutning i slutten av mars, sier Olsen på spørsmål fra DN på pressekonferansen.

– Vil det da komme en ny offentlig søkerliste hvis det kommer inn flere søkere etter at fristen er gått ut?

– Det er i tråd med, ikke skikk og bruk, men retningslinjene er slik at det er mulig, ja. Det er mulig å komme på søkerlisten etterpå. Dersom det kommer inn søkere etter at denne søknadsfristen er over, vil det foreligge en ny utvidet søkerliste, svarer Olsen.

– Er dette i tråd med offentlighetsloven?

– Ja ja, vi er veldig nøye med å følge offentlighetsloven, svarer Olsen.

Til intervju

Det er hovedstyret i Norges Bank, som ledes av Olsen, som skal ansette ny sjef for Norges Bank Investment Management (Nbim), enheten i sentralbanken som forvalter Oljefondet.

En kilde sier til DN at Grande aldri ville stått på listen dersom det ikke var klart at han faktisk fikk jobben.

– Er det noen sjanse for at Trond Grande ikke blir ny sjef for Oljefondet?

– Jeg kommenterer ikke enkeltpersoner, svarer Olsen.

Det har gått fire måneder siden Yngve Slyngstad sa opp jobben. Hodejeger Russel Reynold's Assosiates (RRA) er engasjert for å finne egnede kandidater.

«RRA kommenterer aldri oppdrags-/klientspesifikke spørsmål i pressen», skriver Harald Kringlebotn, sjef for hodejegeren i Norge.

I tillegg til Grande, er det en annen intern søker. Olav Bø har vært porteføljeforvalter, nestleder og leder av Oljefondets renteforvaltning. Siden 2013 har han ledet Norges Banks avdeling for markedsoperasjoner, som forvalter valutareservene.

– Jeg kan bekrefte at jeg har vært inne til intervju, sier Bø til DN.

«Mange gode søkere»

Planen er å ansette en ny oljefondsjef innen slutten av mars, opplyser Olsen.

– Søket startet bredt og selvfølgelig snevres det inn. Vi har mange gode søkere på den listen som foreligger nå.

– Hvorfor fortsetter dere søket når dere har flere gode navn på listen?

– Dette er veldig vanlig veldig mange steder, at det er en søknadsfrist og en prosess med vurderinger av søkere på listen frem mot beslutningen. I den perioden er det helt i tråd med retningslinjer for denne typen prosesser at det er mulig å komme søkere i ettertid, svarer Olsen.

– Er det én person som skjuler seg bak den anonyme søkeren, eller er det flere?

– Det er én person som er såkalt ukjent, svarer Olsen.

– Når besluttet dere å gå i gang med en ny prosess etter at fristen gikk ut?

– Det har vært planen hele tiden. Det er et vedtak i hovedstyret om å starte prosessen på nyåret frem mot slutten av mars, hvor det skal besluttes. På veien dit var det en søknadsfrist 21. februar. Dette her er helt standard prosedyre, svarer Olsen.

Ingen kvinnelige søkere

Den avtroppende sjefen skulle gjerne ha sett en kvinne på søkerlisten til å ta over hans jobb.

– Jeg hadde forventet at det var kvinnelige søkere på den listen, ja, sier Slyngstad.

– Ville du helst sett at din etterfølger var en kvinne?

– Nå skal jeg være forsiktig med å ha synspunkter på hvem som skal etterfølge meg. Men som den investoren vi er, så ville det vært mange gode sider med å ha en kvinnelig leder. Den jobben som leder av Statens pensjonsfond utland er utfordrende og har veldig mange dimensjoner i seg. Det kreves nok en evne til å se mange perspektiver samtidig for å gjøre en god jobb.

– Hva tenker du om egen innsats for å rekruttere kvinnelige ledere i organisasjonen?

– Når man ser tilbake, er det mange ting en skulle ønske at en hadde gjort bedre. Dette er en av dem. Gjennom årene har vi fått adskillig flere kvinner, både mellomlederstillinger og topplederstillinger i fondet, svarer Slyngstad.

I dagens ledergruppe på tolv er det tre kvinner. Kvinneandelen i fondet sank fra 2019 til 2018, fra 29 til 25 prosent. Det skyldes i all hovedsak ny organisering i banken, ifølge Slyngstad, der flere funksjoner i Nbim ble slått sammen med lignende funksjoner i Norges Bank.

Andelen kvinner i ledende posisjoner har vært uendret på 22 prosent de siste par årene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.