Oljefondet dro inn 297 milliarder kroner i første kvartal, og fikk en avkastning på 3,8 prosent.

Det viser den endelige rapporten som kom fredag fra NBIM (Norges Bank Investment Management), som forvalter Oljefondet.

En foreløpig rapport ble lagt frem 7. april, men den inneholdt ikke regnskapet for Statens pensjonsfond utland, populært kalt Oljefondet.

7. april ble det meldt om en papirgevinst på én milliard mer, 298 milliarder kroner. 

– Det er vanlig praksis når en legger frem foreløpige tall at det blir noen justeringer. Det er jo det samme resultatet da, etter alle praktiske formål. Det er fire tallstørrelser som har endret seg marginalt, noe som skyldes en kombinasjon av endelige valutajustering og avrunding, men vi tar med oss innspillet, sier kommunikasjonssjef Thomas Sevang i NBIM.

Kvartalstall kan bli revidert ved årsslutt. I dette tilfelle fører Oljefondets praksis til at revideringen kommer kort tid etter første foreløpige rapportering.

De tre ulike investeringsstrategiene ga følgende avkastning i første kvartal:

  • Aksjer: 5,5 prosent.
  • Renter: 0,8 prosent.
  • Unotert eiendom: 0,6 prosent (7. april ble det rapportert om 0,5 prosent).

Oljefondets aksje- og renteportefølje slo referanseindeksen med 0,09 prosentpoeng – handlelisten med aksjer og obligasjoner som fondet måles mot. 7. april meldte fondet at tallet var 0,1 prosentpoeng. 

Fondets noterte eiendomsinvesteringer fikk en avkastning på minus 0,7 prosent og gjorde det dårligere enn investeringene utenfor børs. 

Staten tok ut nær 20 milliarder kroner fra fondet i løpet av første kvartal.

Olje- og gasselskaper leverte den dårligste avkastningen i kvartalet med minus 4,4 prosent. Fondets investeringer i teknologigiganten Apple Inc var det som løftet resultatet mest for første kvartal, ifølge rapporten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: