ABG Sundal Collier kutter estimater på en rekke selskaper innen olje- og oljeservicesektorene, men fastholder et positivt syn, der de fortsatt ser vekst i pengebruken til oljeselskapene (E&P) men saktere opptrapping enn tidligere.

Meglerhuset kutter også oljeprisanslaget til 65 dollar per fat fra tidligere 75.

Det fremkommer av en sektoroppdatering onsdag, melder TDN Direkt.

Meglerhuset peker på at oljemarkedet har endret seg dramatisk de seneste månedene, og estimerer et tilbudsoverskudd i markedet i 2019, og mulig også i 2020.

På den positive siden for markedsbalansen trekker ABG Sundal Collier frem at skiferoljeproduksjonen fra USA ikke vil klare å opprettholde veksttakten med nåværende oljepriser, og venter at selskapene her vil guide beskjeden driftsinvesteringsvekst i 2019, samt svakere produksjonsvekst fremover.

«Alt i alt ser det ut som markedslikevekten vil være på 60-dollartallet de neste 1–2 årene», skriver meglerhuset.

Basert på det lavere oljeprisestimatet kutter ABG estimatene for pengebruksveksten i offshore E&P-sektoren til henholdsvis 5 prosent i 2019 og 7 prosent i 2020. Tidligere estimerte de en vekst på 12 prosent for begge år.

Meglerhuset venter likevel at trenden med høyere ordreinngang innen subsea, voksende late-sales, høyere kontraktseismikkprising og bedret økonomi for borerigger vil fortsette, ifølge rapporten.

Som resultat av lavere anslag har meglerhuset redusert sine gjennomsnittlige ebitda-estimater for 2019 og 2020 for selskaper i sektoren med henholdsvis 10 og 15 prosent. De peker imidlertid på at aksjekursene har falt mye siden den seneste oljepristoppen, og at de dermed ser flere kjøpsmuligheter innen sektoren.

ABG trekker frem seismikkselskapet TGS, oljeselskapet Aker BP, oljeserviceentreprenør Kværner, riggselskapet Northern Drilling og seismikkselskapet Spectrum som anbefalte aksjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå har "fryktløs jente" av Kristen Visbal fått fast plass på Wall Street. Slik skal hun bedre selskapenes bunnlinje.
00:00
Publisert: