Orkla og Norsk Hydro er enige om at Orkla selger sin 50 prosents andel i det felleseide aluminiumsselskapet Sapa til Hydro. 

Så langt er analytikere og investorer udelt positive til Norsk Hydros kjøp.

Handelsbanken Capital Markets venter å oppjustere sitt kursmål på Norsk Hydro-aksjen til 72 kroner fra tidligere 70 kroner, skriver TDN Finans.

«Det må understrekes at Sapa er i svært god stand og vi venter at selskapet vil fortsette å øke inntjeningen de kommende to årene på grunn av selskapsspesifikke årsaker, men også fordi selskapet har en svært fordelaktig eksponering, med rundt 50 prosent av salget fra Europa», skriver Handelsbanken i et notat ifølge TDN Finans.

– Attraktiv pris

Norsk Hydro er opp 0,68 prosent i skrivende stund, mens Orkla-aksjen har steget hele 2,38 prosent så langt i dag.

Også Nordea Markets mener avtalen er svært god for Norsk Hydro.

«I lys av dette ser kjøpsprisen meget attraktiv ut for Hydro», konstaterer Nordea-analytikerne ifølge TDN Finans.

De har tidligere estimert verdien av Sapa til 28–38 milliarder kroner.

Pareto skriver i et notat at «vi mener at Norsk Hydro har den største oppsiden da det umiddelbart vil bidra positivt til resultatet til Norsk Hydro». Deres verdiestimat på Sapa var 28 milliarder kroner, en milliard mer enn dagens avtale impliserer. (Vilkår)

Båtkaptein Vedum: Skal du imponere med båt, kjør sakte inn i havna
Som ung ville Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum imponere på en dame, det endte med båthavari. I partilederens sommerparadis Mjøsa lader Vedum opp til valgkamp.
02:15
Publisert: