Det har vært god stemning på Oslo Børs denne uken. Onsdag snudde stemningen, og Børsen stenger med en nedgang på 0,19 prosent.

Oljeprisen fortsetter gårsdagens fall, men hentet seg noe ned idet Børsen stenger. Et fat nordsjøolje handles for 90,73 dollar - en oppgang på 0,18 prosent.

Gårsdagens prisfall bidro til at tungvekter Equinor falt med 1,6 prosent, og aksjen var tirsdag den mest omsatte på Børsen. Onsdag falt aksjen med 0,15 prosent.

Før handelsstart onsdag morgen kom flere selskaper med oppdateringer:

  • Okea varsler nedskrivninger på inntil 650 millioner på YME, fremgår det i en oppdatering onsdag. Selskapet påpeker at det har vært vedvarende utfordringer på YME-reserven. Nedskrivningene er knyttet til en 15 prosent til 20 prosent nedjustering av Yme-reservene sammenlignet med utgangen av 2021. Aksjen falt 0,37 prosent.
  • Entra betaler ut nesten en halv mrd. til aksjonærene, fremgår det av selskapets kvartalsrapport onsdag. Eiendomsselskapet Entra hadde et driftsresultat på 723 millioner kroner i tredje kvartal 2022, sammenlignet med 581 millioner kroner samme periode året før. Aksjen falt nesten 13 prosent.
  • Handelsbanken Norge fikk et driftsresultat på 663 millioner norske kroner i tredje kvartal 2022, sammenlignet med 556 millioner kroner i samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport onsdag.
  • ABG Sundal Collier nedjusterer kursmålet på Sats til 11 kroner per aksje, fra 19 kroner, og gjentar i en oppdatering tirsdag kjøpsanbefaling. Meglerhuset tror at svakere forbrukersentiment vil sannsynligvis gjøre det mer utfordrende for Sats for å vinne tilbake medlemmer. I tillegg venter meglerhuset høyere kampanjeaktivitet, noe som vil påvirke medlemsyielden negativt. Sats-aksjen falt 2,01 prosent.

Etter to dager med kraftig fall henter Atlantic Sapphire seg inn igjen, onsdag steg aksjen 10,04 prosent. Mandag justerte selskapet ned inntektsforventningene for andre halvår 2022 og falt 46 prosent på Børsen samme dag, tirsdag fortsatte fallet med 33 prosent. Siden toppen i februar i 2021 har aksjen falt 96 prosent.

Utover uken legger Statistisk sentralbyrå frem sitt konjunkturbarometer for industrien, og Norges Banks presenterer utlånsundersøkelse for tredje kvartal. Begge legges frem på torsdag.

En rekke selskaper legger også frem resultater for tredje kvartal denne uken. Både DNB, Yara og Nel legger frem rapport på torsdag, og Gjensidige og Norske Skog legger frem rapport på fredag.

Internasjonale markeder

Investorene på Wall Street har hatt en knallstart på uken. Tall fra storbanken Goldman Sachs føyer seg inn i rekken av gode nyheter fra bank- og finansindustrien.

Slik endte de ledende amerikanske børsindeksene:

  • Teknologiindeksen Nasdaq var opp 0,90 prosent
  • Industritunge Dow Jones endte opp 1,13 prosent
  • Den brede S&P 500-indeksen stengte opp 1,16 prosent

Resesjonsfrykt og en stadig økende styringsrente har bidratt med å sende Wall Street til bunnivåer de seneste ukene. Men mandag steg de tre nøkkelindeksene kraftig, der teknologiindeksen Nasdaq ledet an og endte med en oppgang på mer enn tre prosent.

Ved Asia-børsene har det i flere uker med store bevegelser, onsdag er det en blandet utvikling. Investorer er opptatt av den amerikanske resultatsesongen, hvor finansinstitusjonene og enkelte medieselskaper har lagt frem bedre enn ventede resultater.

Morgenrapportene fra finansinstitusjoner i regionen gir ingen nye signaler. Det er en liten pustepause inntil det kommer foreløpige aktivitetsrapporter for oktober og det blir mer avklaring rundt prisvekst og renteutviklingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.