Som en reaksjon på det varslede budet fra den europeiske børsgruppen Euronext inviterte styret i Oslo Børs VPS den 4. januar til en prosess hvor potensielle kjøpere får muligheten til å komme med bud på aksjene i Oslo Børs VPS.

En gruppe minoritetsaksjonærer i Oslo Børs VPS engasjerte i november meglerhuset Carnegie for å gjennomføre en såkalt «kompakt auksjonsprosess» der Euronext ble utnevnt som vinner rett før jul. Euronext har varslet et bud på 145 kroner per aksje som vil prise hele Oslo Børs VPS til 6,2 milliarder kroner.

Bakgrunnen for at Oslo Børs VPS i begynnelsen av januar startet sin egen salgsprosess var ifølge en pressemelding fra Børsen «kjennskap til at det også fantes andre relevante aktører enn Euronext som var interesserte, men som ikke deltok i den omtalte auksjonen som var initiert av noen aksjonærer i desember».

Flere nye beilere

Ifølge en pressemelding fra Oslo Børs VPS fredag ettermiddag har Børsens egen jakt på potensielle kjøpere resultert i at flere nye aktører er brakt inn i prosessen.

«Etter invitasjonen har flere interessenter meldt sin interesse», skriver børsstyret i pressemeldingen.

Det er ifølge Børsen avholdt møter med enkelte av disse og det er avtalt nye møter hvor interessenter møter administrasjonen i Oslo Børs VPS.

Anbefaler å vente

Styret i Oslo Børs VPS varsler samtidig at det ikke vil gi sin anbefaling knyttet til budet fra Euronext før mot slutten av februar.

«Styret ser at det pågående arbeidet blir omfattende, og tar tid. Det er svært viktige vurderinger som skal gjøres, og styret setter nå opp en tidsplan hvor det vil gi sin vurdering og anbefaling til aksjonærene senest innen utgangen av februar», skriver styret i pressemeldingen.

«Styret anbefaler sterkt at aksjonærene avventer styrets endelige anbefaling før de tar stilling til noe bud», heter det videre.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Eldre sprer mest falske nyheter på Facebook
02:40
Publisert: