Etter at det amerikanske børskonsernet Nasdaq mandag trekker sitt bud på Oslo Børs VPS, står samtlige aksjonærer som har støttet budet fritt til å akseptere det konkurrerende budet fra franske-nederlandske Euronext.

Ønsker dialog

Nasdaqs hittil sterkeste støttespiller, DNB, som eier 20 prosent av Oslo Børs VPS, er åpen for dialog med Euronext og de øvrige aksjonærene.

Det opplyser kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til DN mandag.

Les også: Slik vil Euronext-sjefen feire seieren: – Jeg skal møte noen venner, ta noen øl, og spise is

– Når Nasdaq har trukket budet sitt i dag kommer vi til å sette oss ned med Euronext og de andre eierne som ennå ikke har solgt, for å finne en god løsning. Jeg antar at vi tar kontakt med dem om kort tid, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til DN.

Steile fronter

DNB har i likhet med nest største aksjonær KLP strittet hardt imot budet fra Euronext.

Sammen med Sparebanken Vest, Eika samt styret og ledelsen ved Oslo Børs stilte de seg bak budet fra Nasdaq, som de mente representerte en foretrukken løsning for det norske kapitalmarkedet.

Nasdaq klarte imidlertid ikke å samle mer enn rundt 35 prosent av aksjene.

Etter at det ble klart at Finanstilsynet godkjente begge friere som egnede eiere, lå ballen hos Finansdepartementet.

I en storstilt kampanje prøvde Nasdaq og de DNB-ledede støttespillerne å overbevise myndighetene om at det måtte settes krav om minst to tredjedels flertall for å kunne eie Oslo Børs. Tanken var at Euronext da ikke ville oppnå dette (KLP har tidligere utelukket å ville selge til Euronext, DNB har mer enn antydet det samme), og trekke seg.

Slik gikk det ikke. Finansdepartementet ila ingen slik særnorsk eierskapsbegrensning. Dermed lå veien klar for Euronext, som venter å sluttføre oppkjøpet i andre kvartal.

Euronext har samtidig stilt seg åpen for å beholde eierandelen de har, per i dag over 50 prosent, og ønsket aksjonærer som ikke ønsker å selge til dem velkommen med videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.