Hovedindeksen på Oslo Børs svingte som en berg-og-dal-bane under handelen onsdag, men hentet seg inn mot slutten og endte opp 1,62 prosent. Dermed kunne investorene glede seg over to dager på rad med børsoppgang for første gang på lenge.

Torsdag morgen er derimot verre. Børsen faller bredt 1,84 prosent fra start. Samtidig faller oljeprisen 2,53 prosent til 26,63 dollar fatet. De store oljeaksjene Equinor og Aker BP faller begge rundt 3,6 prosent. Alle tungvekterne faller utenom Orkla og Bakkafrost.

– Wall Street stengte rimelig i flatt i går kveld, og førhandelen peker ned. Det tyder på at vi kommer til å starte på minussiden, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea.

De amerikanske børsene har hatt en ellevill oppgang denne uken. Den brede samleindeksen S&P 500 steg tirsdag 9,38 prosent i håp om at en redningspakke snart vil være på plass. Krisepakken på 2000 milliarder dollar ble klar onsdag morgen.

Nå er det kvartalsrapportene til selskapene investorer vil følge med på, mener Næss.

– Vi er snart ferdig med mars og markedet er sultne på informasjon fra selskapene. De holder litt igjen, for de vet ikke så mye selv ennå, utenom at de neste månedene blir tøffere.

Det er spesielt fly- og oljeaksjer som har fått kjørt seg den siste tiden, men Næss sier at hele markedet kjenner på koronakrisen.

– Det har falt bredt og mange kvalitetsaksjer har falt veldig mye. Dette er noe annet enn en vanlig resesjon der folk slutter å fly og kjøpe biler. Alt stopper opp. Til og med helseaksjene er uvanlige svake.

Til tross for to dager med børsoppgang, tror ikke Næss de store svingningene er over.

– Markedet har en litt uggen følelse. Da blir svingningene store. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.