Kjetil Myrlid Aasen fra Nordfjord i Sogn og Fjordane har i det stille bygget seg opp en anselig formue ved å bruke sin bakgrunn som statistiker på å investere i børs og unoterte selskaper.

I fjor skrev DN om at Aasen realiserte 619 millioner kroner da han solgte seg ut av Melin Medical, gasellevinneren som leverer betalingsterminaler til norske legekontorer.

Nå har Myrlid levert fjorårets regnskap for Myrlid as der han tjente 590 millioner kroner.

Låner ut og tar ut kjempeutbytte

– Jeg ser helt enkelt på aksjemarkedet som odds og tilhørende sannsynligheter, sa Myrlid til DN i fjor, som har en mastergrad i statistikk fra Bergen.

Regnskapet tyder på at oddsen for gullkantet avkastning på børsen er for høy. Myrlid har nemlig satt 220 millioner kroner rett i banken, mens kun 84 millioner kroner er investert i aksjemarkedet.

300 millioner kroner er tilbakeført til Melin gjennom et lån, mens rundt 58 millioner kroner er lånt ut til tilknyttede selskaper.

Selv tok statistikeren fra Nordfjord ut 35 millioner kroner i utbytte i fjor.

Tatt over fotballklubb

Ut ifra DNs beregninger var Myrlid god for 830 millioner kroner i fjor.

Han har i en årrekke vært både aksjonær og sjef i spillselskapet Gaming Innovation Group der han fortsatt sitter på aksjer verd flere millioner kroner. Han har også sansen for farmasiselskaper og har gjennom det siste året kjøpt seg gradvis opp i selskapene PCI Biotech og Photocure der han er henholdsvis tredje og åttende største aksjonær.

Myrlid er interessert i både sjakk og fotball, og i fjor tok han og fire andre sentrale GIG-aksjonærer over fotballklubben Start i Kristiansand der de har forpliktet seg til å gå inn med totalt 40 millioner kroner over en periode på 10 år.(Vilkår)

Se ungdomspartiets videobrev Jonas Gahr Støre
00:32
Publisert: