Mandag morgen øker det Amsterdam-baserte børskonsernet Euronext budet på Oslo Børs til 158 kroner, seks kroner mer per aksje enn det amerikanske børskonsernet Nasdaq.

Det nye budet priser Oslo Børs VPS til rundt 6,8 milliarder kroner, rundt 260 millioner kroner mer enn Nasdaq-budet.

Euronexts opprinnelige tilbud utløper mandag, og det nye budet forlenger tilbudsperioden med fire uker.

Ikke diskutert

Konsernsjef Sverre Thornes i KLP, nest størst største aksjonær i Oslo Børs, er derfor ikke overrasket over at Euronext nå øker budet.

– Det var ikke noe voldsom overraskelse, men vi har ikke fått snakket om det naturligvis ettersom jeg hører det først nå, sier Thornes til DN.

KLP har i likhet med største aksjonær DNB, allerede flagget sin støtte til Nasdaq.

Deres forhåndsaksepter er også ugjenkallelige ettersom de fortrekker Nasdaq, som allerede har en sterk nordisk tilstedeværelse, blant annet gjennom Stockholm-børsen.

Anbefalt

KLP-sjefen viser også til at styret ved Oslo Børs har gitt sin utvetydige anbefaling til Nasdaq.

– Vi har hele tiden fastholdt at det viktigste er å finne eierskapet som best sikrer norsk næringsliv tilgang til kapital, og hele den finansielle infrastrukturen. Det har styret i Oslo Børs gitt sin klare anbefaling på, og vi holder oss til den, sier Thornes.

Han ønsker ikke å kommentere betingelsene i budet fra Nasdaq, eller hvorvidt Nasdaq overfor dem må matche eventuelle høyere bud.

– Vi ønsker oss at Nasdaq skal overta Oslo Børs, og det er det vi har å si om saken, sier KLP-toppen.

KLP eier ti prosent av Oslo Børs VPS, mens største aksjonær DNB kontrollerer over 20 prosent. Det reviderte Euronext-budet forandrer heller ikke situasjonen for DNB.

Saken fortsetter under bildet

DNBs konserndirektør for kommunikasjon, Thomas Midteide (t.v). her med DNB-sjef Rune Bjerke.
DNBs konserndirektør for kommunikasjon, Thomas Midteide (t.v). her med DNB-sjef Rune Bjerke. (Foto: Gunnar lier)

- DNB har akseptert budet fra Nasdaq. Vi er bundet av dette budet, så dagens økte bud fra Euronext får ingen praktisk betydning for oss, sier konserndirektør Thomas Midteide i DNB til DN.

Nasdaqs forhåndsaksepter inkluderer også Sparebanken Vest, som også har stilt seg svært kritisk til Euronext og ønsker flest mulig norske eiere.

Øvrige aksjonærer som har forhåndsakseptert Nasdaqs bud er Must Invest, Tines pensjonskasse MP Pensjon, Sparebank 1-gruppen, Eika-gruppen og børsdirektør og konsernsjef i Oslo Børs VPS, Bente A. Landsnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den hyggelige nye jenta på teamet viser seg å være en skikkelig latsabb. Hva gjør du? Svaret får du i Mandagsmøtet!
Dette vil Nasdaq-sjefen gjøre med bygningen om de får kjøpe Oslo Børs
01:16
Publisert: