I 2014 tok Next Biometrics-sjef Tore Etholm-Idsøe fingersensorselskapet på børs. Etter at selskapet fikk skutt inn frisk kapital høsten 2015, tredoblet kursen seg. Siden svingte kursen noe, men det siste halvannet året har det kun gått en vei: nedover.

Etholm-Idsøe var leder Next i 13 år før han i februar i fjor overlot styringen til Ritu Favre.

Det siste året har Next falt 54 prosent på Oslo Børs, noe den tidligere sjefen har fått merke godt.

Les også: Båtflyktning og gründer Ngoc Minh Dinh var blant vinnerne da Next Biometrics doblet seg i verdi til over én milliard kroner.

Økte i Next – gikk på tap

Det ferske regnskapet til Etholm-Idsøes investeringsselskap Eurostores viser at den tidligere Next-sjefen tapte 41 millioner kroner før skatt i fjor.

De markedsbaserte aksjene til Etholm-Idsøe var i 2016 verd 74 millioner kroner, mens de i fjor var barbert ned til 32 millioner kroner.

Etholm-Idsøe skaffet seg gjennom fjoråret flere aksjer i Next, men har ikke fått godt betalt for investeringene. I 2017 falt Next-aksjen 59 prosent.

Han er nå styremedlem i Next og sjette største aksjonær i selskapet. Next har fortsatt å falle i løpet av året og Etholm-Idsøes aksjer er nå verd rundt snaue 19 millioner kroner.

Det har ikke lykkes DN å få en kommentar fra Tore Etholm-Idsøe tirsdag.

Hentet penger etter stort underskudd

Next Biometrics utvikler teknologi for fingeravtrykksidentifisering til bruk i mobiltelefoner, kontaktløse smartkort og løsninger for adgangskontroll.

– Gitt vår nåværende status er vi godt posisjonert til å øke salgene i smartkort, «Notebooks» og i mange av Nexts segmenter. Vi trenger å øke kapasiteten i topp- og midtledelsen betydelig, sa Etholm-Idsøe i en melding da han gikk av som administrerende direktør i fjor.

Like etter hentet selskapets nye toppsjef Ritu Favre inn 156 millioner kroner i en rettet emisjon. I mars i år trengte selskapet enda mer penger og hentet inn ytterligere 120 millioner kroner i nok en rettet emisjon.

Det har ikke hjulpet selskapet hverken på børs eller på regnskapssiden. I 2017 fikk selskapet et underskudd før skatt på 180 millioner kroner før skatt, og det fortsetter inn i 2018. I første kvartal tapte selskapet 42 millioner kroner før skatt.

Aksjen har falt 40 prosent hittil i år. (Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide – Stor tv
Gråbein finner en stor tv, til en rimelig penge.
02:34
Publisert: