I forkant av børsåpning tirsdag var det ventet at Oslo Børs ville stige litt gjennom dagen.

Klokken ni stiger børsen 0,4 prosent.

SAS-aksjen faller mer enn fem prosent fra start tirsdag, etter meldingen mandag kveld om at konsernsjef Rickard Gustafson ga seg i selskapet etter ti år.

Seismikkselskapet PGS er tirsdag morgen opp nesten 12 prosent etter å ha rapportert foreløpige fjerdekvartalstall som overgikk analytikernes forventninger.

I en melding tirsdag skrev selskapet at de ventet å rapporteresegmentinntekter på rundt 158 millioner dollar i fjerde kvartal 2020.

Oljeprisen stiger svakt

Forrige uke klatret Oslo Børs til nye høyder – og fredag bikket børsen 1000 poeng for første gang – mandag kom derimot en liten nedtur, og ved børsstart lå indeksen på 990,91 poeng.

Da børsen åpnet mandag lå prisen for et fat nordsjøolje rundt 56 dollar fatet.

Saudi-Arabia har varslet at de skal kutte egen produksjon med én million fat i februar for å styrke oljeprisen.

– Aktørene i oljemarkedet ser uten suksess ut til å etterlyse inspirasjon for den videre retningen, men i mangel av drahjelp fra nyhetsbildet er minste motstands vei i øyeblikket svakt opp, skriver DNB Markets i deres morgenrapport tirsdag.

Første fall i norsk bnp på et halvt år

Tidligere tirsdag kom en annen viktig nyhet som kan prege dagen på Oslo Børs:
Den norske fastlandsøkonomien (bnp) falt med 0,9 prosent i november, ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det var imidlertid ikke uventet. På forhånd var det i snitt ventet en nedgang på 1,56 prosent, viser estimater hentet inn fra Bloomberg. Fallet var altså mindre en økonomene på forhånd hadde fryktet.

– Situasjonen den nærmeste tiden vil fortsatt være preget av innstramningene. Men vi tror samtidig at vaksineutrullingen vil bidra til et markert oppsving fra andre kvartal. Det er nettopp denne forutsetningen som bidro vesentlig til at Norges Bank oppjusterte rentebanen ved sitt møte i desember, skriver sjeføkonomene Kari Due-Andresen og Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets, i sin morgenrapport tirsdag.

Nicolai Tangen blir først satt ut av spørsmålet: – Hvis JEG blir permittert nå?
Samfunnstoppene Nicolai Tangen, Sigve Brekke, Erna Solberg og Jonas Gahr Støre om det å stå uten jobb under pandemien.
02:08
Publisert:

Tech-fall i USA natt til tirsdag

Natt til tirsdag har markedet reagert på utestengelsen av president Donald Trump fra plattformene Twitter og Facebook.

Apple-aksjen faller med 2,3 prosent, Facebook-aksjen stiger med 4 prosent og Twitter-aksjen faller med 6,4 prosent.

– Investorene frykter at Trump vil bruke sine siste dager i presidentembetet til å hevne seg på flere av disse selskapene, skriver Berntsen i sin analyse for Nordnet Bank.

– Når det er sagt, gitt at Trump nå presses fra alle kanter blir hans handlingsrom også svært begrenset, skriver han videre og viser til prosessen med å forberede riksrett mot den sittende presidenten.

Joe Biden tiltrer i stillingen den 20. januar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.