Til tross for økt virusfrykt og delta-variantens fremgang globalt steg hovedindeksen på Oslo Børs i overkant av én prosent i løpet av juli. Veien dit har ikke vært helt uten markedsturbulens.

Oslo Børs hadde nemlig i løpet av juli sin verste børsdag hittil i år, med et fall på rundt 2,5 prosent, etter uro i de finansielle markedene internasjonalt.

Markedsturbulensen var kun kortvarig. Børsen hentet seg kraftig inn igjen, godt hjulpet av de norske tungvekterne. Deriblant telegiganten Telenor og aluminiumsprodusenten Norsk Hydro som begge la bak seg en måned med solid kursoppgang.

De to selskapene steg henholdsvis 5,3 prosent og syv prosent i løpet av juli.

Ras for børsfavoritter

For enkelte selskaper var juli en høyst dyster måned.

E-læringsselskapet Kahoot falt hele 33 prosent i løpet av juli, etter at selskapet skuffet markedet i andre kvartal. Dette til tross for at den japanske investeringsbanken Softbank kjøpte seg ytterligere opp i selskapet i løpet av juli.

I tillegg solgte storeier Jan Haudemann Andersen seg ytterligere ned i det populære teknologiselskapet i løpet av sommeren som gikk.

Selskapet nådde en topp i januar i år med en kurs på 132 kroner per aksje. Da hadde selskapet en markedsverdi på 62,4 milliarder kroner. Siden den tid er verdier for nærmere 44 milliarder kroner blitt barbert bort, i det aksjen ble omsatt for 39,3 kroner fredag.

Denne uken har heller ikke vært lys for det Horten-baserte kameralinseselskapet Polight. Selskapet har siden tirsdag denne uken falt hele 31 prosent, etter at det meldte om at et av deres smarttelefonprosjekter var blitt kansellert.

Turbulente måneder i sikte

De to kommende månedene, august og september, har historisk vært de to mest svake periodene i aksjemarkedet.

Ifølge statistikk fra AksjeNorge har august og september i snitt hatt negativ avkastning i perioden 1983-2016, der september har vært den desidert verste måneden med en gjennomsnittlig månedsavkastning på minus 1,7 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.