Hovedindeksen på Oslo Børs har hatt en svært god uke med oppgang tre dager på rad. Dermed har den hentet inn over åtte prosent av det kraftige børsfallet siden slutten av februar. Fredag åpner børshandelen derimot ned ett prosent, og etter halvannen times handel faller indeksen ytterligere rundt 2 prosent. Samtidig faller oljeprisen 2,63 prosent til 25,92 dollar fatet.

Analytiker Dane Cekov og kredittsjef Lars Mouland i Nordea skriver i sin morgenrapport at markedene trolig ikke har sett bunnen ennå, til tross for en sterk uke.

– S&P 500 har siden starten av uken steget hele 17%, men det betyr ikke nødvendigvis at vi har sett bunnen i denne omgangen. Volatiliteten i aksjemarkedet vil forbli på et høyt nivå inntil vi har fått kontroll over spredningen av koronaviruset.

Torsdag kveld steg nøkkelindeksene på Wall Street i snitt 6,1 prosent. Ifølge analytiker Roger Berntsen i Nordnet var de amerikanske børsene hjulpet av sentralbankens støttekjøp i finansmarkedene.

Den siste uken har sentralbanken Fed tatt i bruk like sterke tiltak som gjennom hele finanskrisen, men Berntsen skriver i en analyse at sentralbanksjef Jerome Powell har ytterligere krutt på lager.

G-20-møtet torsdag kveld ga også optimisme, ifølge analytikeren.

– Uttalelsene fra gårsdagens G-20 møte gir håp om økt etterspørsel av olje, i alle fall i tiden etter at Covid-19 viruset er «bekjempet». På kort sikt derimot, har etterspørselsfallet vært enormt, skriver han i morgenanalysen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.