Norske Kyrre Gørvell-Dahll (25), bedre kjent under artistnavnet Kygo, har de siste årene bygd seg opp et velkjent navn i musikkindustrien, og har vokst til å bli blant de aller største artistene i housesjangeren. 

Men verdensstjernen fra Fana i Bergen har imidlertid flere strenger å spille på. I august i fjor lanserte han sin første merkevarekolleksjon, og på drøye fire måneder solgte han klær og lydprodukter for 31 millioner kroner, og klokket inn et årsresultat på 436.000 kroner, ifølge Kygo Lifes årsregnskap for fjoråret.

– Vi er veldig godt fornøyd med resultatet. Det å få en god start, og til og med komme i pluss det første året er alltid greit, sier daglig leder Jon Inge Gullikstad i Kygo Life. 

Satser tungt på lydprodukter

Daglig leder Jon Inge Gullikstad utenfor Kygo Lifes første butikk i Øvre Slottsgate 20 i Oslo. 
Daglig leder Jon Inge Gullikstad utenfor Kygo Lifes første butikk i Øvre Slottsgate 20 i Oslo.  (Foto: Gunnar Blöndal)

Gullikstad er i gang med å få på plass selskapets første fysiske butikk, som skal være en såkalt pop up-butikk i sentrum av Oslo, med leiekontrakt frem til nyttår. Så langt har selskapet bare solgt i Norge og resten av Norden, og satser tungt på lydprodukter som øretelefoner og høyttalere, som er bærebjelken i kolleksjonen. 

Men til tross for at kolleksjonen har klart å tjene millioner på å satse på artistnavnet til Gørvell-Dahll, er planen å bygge opp merkevaren som en selvstendig vare. 

– Vi bygger en merkevare som skal vare over tid, og ikke bare være avhengig av Kygos musikk, sier Gullikstad, som har planer om å ekspandere globalt innen 2018. 

«Han er veldig involvert»

Å komme utenom Kygos musikk vil nok likevel være vanskelig. 25-åringen har over én milliard visninger på musikkplattformen Soundcloud og Youtube. Under OL i Rio de Janeiro i 2016 opptrådte han under avslutningsseremonien, som første houseartist gjennom tidene, og har siden hans gjennombrudd i 2014 samarbeidet med internasjonale toppartister som Ellie Goulding, Coldplays Chris Martin og John Legend. 

Selv kommer Kygo til å stå på scenen i Las Vegas når pop up-butikken åpner i Oslo denne uken, men har vært tungt involvert i det han selv kaller et drømmeprosjekt.

– Kygo Life er et inspirerende tillegg til musikken. Designerne og produktutviklerne jeg får jobbe med er veldig dyktige. Det er spennende å få jobbe med så flinke folk, sier Gørvell-Dahll til DN. 

– Han er veldig involvert. Han er veldig «hands on», og har det siste ordet i alle beslutninger, sier Gullikstad. 

Godt fornøyd med 2017

Gørvell-Dahll sitter på 1.040.000 av aksjene i Kygo Life, rundt 17,33 prosent av selskapet, gjennom sitt selskap Kygo as, ifølge DNs søkefunksjon i aksjonærregisteret. Daglig leder Gullikstad sitter på 66,66 prosent av aksjene gjennom sitt heleide selskap Johanna as. Resten av aksjene er fordelt mellom aksjonærer med aksjeposter på under fem prosent i selskapet. 

Selskapet har ifølge Gullikstad seks ansatte. Han vil ikke avsløre hvordan resultatet ligger an for 2017, men sier at de er veldig godt fornøyd så langt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «I Am Not Your Negro»
I Am Not Your Negro
01:57
Publisert: