Investor Kari Stautland fikk et negativt resultat før skatt på 50,7 millioner kroner gjennom sitt heleide aksjeselskap Arepo, viser fjorårets tall.

DN har prøvd å komme i kontakt med Stautland, uten å lykkes.

Aksjene i Otello ga negativt resultat

Opera Software, som Stautland lenge var storaksjonær i, ble i 2016 solgt i sin helhet til et kinesisk konsortium ledet av fondet Golden Brick Silk Road. Opera endret senere navn til Otello Corporation. Stautland var gift med Opera-gründer Geir Ivarsøy, som døde i 2006.

Stautlands aksjeselskap eier i dag fem prosent av aksjene i Otello.

I 2017 falt kursen på Otello kraftig, som medførte at Stautland fikk et papirtap på 82,6 millioner på sine rundt 7,4 millioner aksjer i selskapet. Stautland er selskapets femte største aksjonær gjennom sitt selskap. Otello driver i dag med virksomhet innenfor utvikling av media og underholdning til mobile enheter, annonsevirksomhet og komprimering av video over mobile nettverk.

Har fremdeles mye penger

Regnskapet for 2017 viser at Stautlands aksjeselskap har en egenkapital på 639 millioner kroner, med en kortsiktig gjeld på 57,7 millioner kroner.

Siden 2005 har Stautlands aksjeselskap tjent 624,6 millioner kroner, da særlig gjennom hennes aksjer i Opera-software. Da Opera ble solgt i 2016 ble aksjene løst inn til 71 kroner per aksje, som ga henne 426 millioner kroner.

Arepo Invest, som er eid 50 prosent av Arepo as, hadde i 2017 et resultat før skatt på 6,4 millioner. Dette er en nedgang på 22 prosent fra året før.(Vilkår)

– Jeg vil vise at jeg har guts, selv om jeg kommer fra en slik familie
Katharina Andresen skal ta familiebedriften Ferd videre, men ønsker ikke å bli satt i bås som en arving.
02:06
Publisert: