Styret i Abelia har tilsatt Øystein Eriksen Søreide som ny administrerende direktør. Søreide er i dag bydelsdirektør i Bydel Grorud og tiltrer stillingen 1. oktober, skriver Abelia i en pressemelding.

– Øystein E. Søreide er en erfaren leder med allsidig bakgrunn fra både privat og offentlig sektor. Hans kjennskap til politikk, næringsliv og organisasjonsliv gjør han svært egnet som leder av Abelia, skriver styreleder Grete Aspelund i Abelia i meldingen.

«Søreide har de siste tre årene være bydelsdirektør i Bydel Grorud i Oslo kommune. Før dette var han byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo kommune. Han har jobbet flere år i industribedriften O. Mustad & Søn, hvor han blant annet var markedsdirektør for EMEA-regionen. Han har også vært markedsdirektør i flere ideelle virksomheter som Unicef Norge, CARE Norge og SOS-barnebyer. Fra 2002 til 2008 var han sjefsekretær i Oslo Høyre», skriver selskapet.

Øystein Søreide er gift med utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Håkon Haugli var sjef i Abelia før han gikk til Innovasjon Norge som administrerende direktør. Roald Gulbrandsen har fungert som midlertidig direktør i Abelia siden 13. mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.