Investor og milliardær Øystein Spetalen har gjennom sitt investeringsselskap Tycoon kjøpt 190.000 aksjer i Equinor. Aksjonærlistene viser at det nye aksjekjøpet er det eneste Spetalen eier av Equinor-aksjer.

Det er ikke kjent hvilken kurs aksjene er kjøpt for, men med fredagens aksjekurs på 308 kroner tilsvarer verdien 58,6 millioner kroner.

De lave olje- og gasspriser har trukket børslokomotivet Equinor, som utgjør over 20 prosent av hovedindeksen, ned nær ti prosent siden romjulen. Blant de store selskapene på børsen er det Equinor som har falt klart mest i år.

Den profilerte investoren er godt vant med å være raskt inn og ut av selskaper.

Aksjonærlistene kommer med et par dagers etterslep. Det betyr at Spetalen kan ha redusert eller økt sin beholdning de siste par dagene. Endringene i aksjonærlistene kan også stamme fra andre finansielle transaksjoner.

Rotasjon på Børsen

De aksjene som gjorde det bra i fjor, slik som energi, shipping og råvarer, har fått en dårlig start på året.

Oljeprisen er under press på grunn av en ventet lavere etterspørsel etter olje, nedgangen i verdensøkonomien, og bekymringer for vekstutsiktene i Kina.

Spotprisen på nordsjøoljen Brent, som brukes som referanse for oljehandel verden over, har den siste tiden vært under 80 dollar fatet. Det etter å ha falt fra 86 dollar ved inngangen til året.

Nær ti prosent ned

Equinor, som har en markedsverdi 979 milliarder, har falt nær ti prosent i år. Til sammenligning har Vår Energi falt over seks prosent så langt i år.

Ved endt handelsdag fredag ble Equinor-aksjen omsatt for 308 kroner, det er en nedgang på rundt 20 prosent fra toppen i august 2021. Da var kursen 387 kroner.

Equinor legger frem rapport for fjerde kvartal allerede 8. februar, og samme dag arrangerer det kapitalmarkedsdag, som vanligvis skjer i London.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.