Tirsdag morgen kom meldingen om at investor Øystein Stray Spetalen igjen har solgt seg helt ut av hydrogenstasjonselskapet Nel – der han for øvrig er styremedlem.

Spetalen solgte sine rundt 36,4 millioner aksjer til kurs 2,55 kroner per aksje. Salget skjer etter at Spetalen og hans selskaper nettopp har deltatt i en emisjon i selskapet til kurs 2,72 kroner.

Men selv om mandagens salgskurs er lavere enn den siste emisjonskursen, har Nel-aksjen vært som et eventyr for Spetalen.

Investoren som ved flere anledninger har snakket svært varmt om hydrogenmulighetene i fremtiden og vært en engasjert talsmann for hydrogen, sitter nemlig igjen med en samlet gevinst på 177 millioner kroner siden han kom inn i selskapet for første gang i 2011, skriver Finansavisen.

Vil ikke kommentere

Ifølge avisens beregninger fremkommer gevinsten etter fratrekk for en symbolsk inngangspris for aksjene og nær 30 millioner kroner som Spetalen har skutt inn gjennom emisjoner i Nel.

Martin Nes, administrerende direktør i Spetalen-selskapet Ferncliff, og Nel-styreleder, skriver i en epost til Finansavisen at de ikke kommenterer kjøp og salg av aksjer, eller spørsmål om dette. Heller ikke Spetalen har noen kommentar til salget.

Mandagens salg er ikke første gang Spetalen og tilknyttede selskaper dumper aksjer i Nel. I mai i fjor kvittet han seg med 42 millioner aksjer til kurs 2,75 kroner. Et salg som fikk aksjen til å stupe 7,8 prosent da det ble kjent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Superbilenes hjemmebane
DN er på plass i Genève og det bugner over av gromme biler.
01:20
Publisert: