– Det er fryktelig tunge dager for meg og mine ansatte som jeg tenker sånn på, og jeg er lei meg for at det gikk den veien etter så mange år på hotellet, skriver daglig leder Marita Svenskberg i en tekstmelding til DN.

P-Hotels Bergen, et steinkast unna det akademiske kvarter, har begjært seg konkurs og satt eget bo under behandling for retten i Sør-Trøndelag tingrett der kjeden har sitt hovedkontor.

Konkursen ble først omtalt av Bergensavisen.

Samlet gjeld er på 3,5 millioner kroner og virksomheten er innstilt, fremgår det av kjennelsen fra tingretten. I tillegg opplyses det om 11 ansatte som ikke er lovlig oppsagt. Frode Hofstad, som eier P-Hotels kjeden, skriver til DN at han sitter i et møte og henviser til uttalelser i en pressemelding.

– Årsaken er COVID 19 som førte til at hotellet stengte ned i mars og alle reservasjonene ble avbestilt, skriver Hofstad i pressemeldingen utstedt på vegne av selskapet.

Han viser også til det han mener er overetablering av konkurrenter i Bergen, som har gjort hotellmarkedet særlig utfordrende siden 2018.

Advokat Knut Ro: Dette er definisjonen på en konkurs
Dette skjer når et selskap går konkurs.
03:20
Publisert:

– Det er 11 ansatte som er ansatt i selskapet og styret tenker på de i denne krevende situasjonen, men håper at hotellet åpner igjen med ny driver slik at de ansatte kan få tilbake sine jobber, fortsetter han.

Det fremgår av pressemeldingen at P-Hotels i Oslo og Trondheim fortsetter driften som før.

Skiftesamling vil avholdes 10. september.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.