– Det beste rådet jeg kan gi dere er å lese en del av årsberetningene til Warren Buffett, sa Pareto-sjef Svein Støle (53) under en konferanse i regi av finansnettverket «Ung i Finans» torsdag denne uken. 

Sammen med finansminister Siv Jensen (Frp), Finans Norge-sjef Idar Kreutzer og Swedbanks analysesjef Pål Ringholm delte han sine tanker om finansbransjen med 120 unge finanskvinner- og menn på Aker Brygge i Oslo.

«Ung i Finans» er en nettverksorganisasjon etablert i 2016 for personer under 35 år som jobber i finansnæringen i Norge.

Støles beste tips til unge i finans er å lese seg opp, og kanskje investere i, mannen han mener er verdens beste investor: 86 år gamle Warren Buffett.

«Et av de beste kjøpene noen gang»

Buffett er ifølge Forbes god for over 70 milliarder dollar. Han er amerikansk investor og styreleder i investeringsselskapet Berkshire Hathaway. Kallenavnet hans er «orakelet fra Omaha», med en referanse til hans hjemby – den lille byen Omaha i den amerikanske delstaten Nebraska.

Støle kjøpte selv en aksje i Buffetts selskap i 1994 til 19.500 dollar. Han har vært på Buffetts mye omtalte generalforsamlinger, der titusenvis av toppledere med aksjer i selskapet møter opp for å høre investorlegenden snakke.

Støle eier fortsatt aksjen den dag i dag – og er ifølge ham selv verd 250.000 dollar.

– Det er et av de beste kjøpene jeg gjorde noen gang, sa han til forsamlingen.

Skeptisk til norske hytter

Han kom også med en oppfordring til de oppmøtte om én ting han bekymrer seg over i Norge.

– Det absurde er at privatpersoner i Norge har like mye i hytter som i aksjer. Det kan jeg nesten garantere at ikke finnes i noe annet land i hele verden. Det er veldig beklagelig rett og slett, og mange går glipp av avkastningen vi har i aksjemarkedet. Det må dere greie å gjøre noe med, sa han, og viste til en graf utarbeidet av Holbergfondene som viser at norske privatpersoner har investert 600 milliarder kroner i norske hytter – den samme summen som i aksjemarkedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.