Toppsjef Johan Zetterström i it-selskapet Patientsky byttes ut med Kristian Ikast, opplyser selskapet i en melding fredag.

Ikast er nåværende styremedlem i Patiensky. Byttet vil skje fra fredag. Endringen understreker styrets ambisjoner om ytterlige og akselererende internasjonal vekst, fremgår det.

– Styret vil takke Johan Zetterström for hans bidrag i noteringen av selskapet på Euronext Growth. Vi ønsker ham alt godt fremover, sier styreleder og grunnlegger, Jesper Melin, i meldingen.

Vært toppsjef i ett år

Zetterström ble toppsjef i selskapet i august i fjor. Også da sa styret at ansettelsen var et uttrykk for selskapets internasjonale vekstambisjoner.

– Ingen kommentar, du må spørre styreleder Jesper Melin, sier Zetterström til DN fredag.

– Ønsket du å gå av selv, eller fikk du sparken?

– Du kan lese mellom linjene, sier han.

DN har forsøkt å få tak i styreleder Jesper Melin i Patientsky. Via pr-kontakt og seniorrådgiver Liselotte Lunde i First House, svarer han dette:

– Lederskiftet kommer som følge av at styret mener det er behov for et taktskifte fremover. Vi har nylig omorganisert for å utnytte potensialet vårt for internasjonal vekst. Kristian Ikast har hatt en viktig rolle i dette, og det er naturlig at han nå kommer inn og tar ansvaret for å implementere den strategien vi har lagt.

Av årsrapporten for 2020 fremgår det at Patientsky ikke utbetalte lønn eller annen godtgjørelse til ledende ansatte eller styremedlemmer i fjor, men at Zetterström hadde inngått en avtale som ga ham opsjoner på 3,6 millioner aksjer i selskapet.

Aksjekursen har falt betydelig i år, og opsjonene er dermed verdiløse på dagens kursnivå.

Zetterström har tidligere vært daglig leder for den nordiske virksomheten i Salesforce, der han startet opp den nordiske virksomheten.

I prospektet som ble publisert i oktober, i forbindelse med at selskapet ble notert på Euronext Growth, fremgår det at Zetterström på daværende tidspunkt ikke hadde noen sluttavtale med selskapet.

Aksjen har falt kraftig

Patiensky er notert på Euronext Growth og har en markedsverdi på snaut 800 millioner kroner.

Siden noteringen i november i fjor, er Patientsky-aksjen mer enn halvert, og hittil i år har den falt mer enn 70 prosent.

Fredag ettermiddag faller aksjen rundt ti prosent, og handles til snaut 3,80 kroner.

Styremedlem tar over

Kristian Ikast, som tar over rollen som toppsjef fredag, er styremedlem i selskapet. Han har tidligere erfaring fra det danske forsvaret, samt flere internasjonale selskaper, ifølge meldingen.

– Kristian Ikast er kjent som en strategisk leder med sterk gjennomføringskraft. Han har hatt en viktig rolle i å skalere organisasjonsstrukturen vår for internasjonal vekst, og forstår at nøkkelen til suksess ligger i tett og proaktiv kundedialog. I tillegg har han en vinnermentalitet som passer selskapets visjoner, sier styreleder Melin.

Selv gleder Ikast seg til å ta over jobben.

– Patientsky er blant de mest innovative selskapene i Skandinavia. Jeg har sterk tro på strategien, og vil sikre at vi utnytter potensialet selskapet har også utenfor Norges grenser. Med så engasjerte ansatte og eiere som Patientsky har, ligger alt til rette for suksess. Det betyr naturligvis ikke at alt blir like lett, sier Kristian Ikast.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.