Usikkerheten i aksjemarkedet, med kraftige oppturer, nedturer og reverseringer, vil sannsynligvis være normen igjen kommende uke, der investorer avventer fredagens rapport for jobbmarkedet og følger med på presidentdebatten, skriver CNBC søndag.

«Vi ser virkelig nå en typisk september, men underliggende ser vi en mulighet for at investorene beveger seg fra de store teknologiske aksjene til et bredere utvalg av aksjer,» sier Don Townswick, direktør for aksjestrategi for Conning til CNBC.

Han venter at teknologien vil holde seg på toppen, og at markedet kan endres i oktober hvis resultatene er gode og selskapenes utsikter er positive.

Viktige tall

Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets peker på at amerikansk politikk og makrotall vil påvirke aksjemarkedene kommende uke.

– Det blir en ganske interessant uke. Vi får se den første av presidentdebattene tirsdag, og det blir spennende å se om utfallet av denne vil ha en effekt på forventningene rundt valget. På fredag kommer det også noen viktige makrotall i form av «nonfarm payrolls» og tall for ISM-industri, sier aksjestrategen søndag kveld.

«Nonfarm payrolls» er en indeks som går på sysselsetting i USA, og omtales ofte som «månedens viktigste tall». ISM-indeksen er en indeks som forsøker å måle aktiviteten i amerikansk økonomi ved hjelp av en spørreundersøkelse blant bedriftsledere.

– Vi har nå sett en del blandede makrotall etter en periode med ganske gode tall tidligere, noe som gjør situasjonen om videre utvikling mer uklart enn tidligere, om innhentingen i økonomien flater ut fremfor en V-bunn som vi så i første del av rekylen.

– Vil investorene vente og se an reaksjonene fra makrotallene?

– Det kan godt hende at det blir litt rolig i begynnelsen av uken, men markedet har vært ganske volatilt de siste ukene, noe som kan fortsette neste uke.

Kan bli bedre for vekstaksjene

– Starten av måneden ble svak for tech-aksjene, men de siste ukene har det vært litt mer frykt for veksten i økonomien der sykliske aksjer har hengt etter mens vekstaksjene har gjort det bedre. Tech-aksjene er en sektor som vanligvis klarer å generere vekst uavhengig av hva som skjer i økonomien, og man kan få en slags «flight to safety», altså at investorene kan finne en trygg havn.

– Kongressen i USA har ikke klart å bli enige om en forlengelse av stimuluspakken som gikk ut i slutten av juli. Jeg tror det vil få en effekt på makrotallene i de neste ukene, og hvis det skjer vil nok vekstaksjene holde seg relativt greit, sier Harper.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.