Silver Pensjonsforsikring fikk ett års utsettelse på å hente inn mer kapital for å dekke opp for det nye regelverket, Solvens II. 

Fristen går ut ved nyttår, men tirsdag ga Finansdepartementet selskapet enda to måneder for å finne en løsning. 

– Det er vi glad for. Det er full fart på prosessen for å få på plass løsningen med Liechtenstein, sier administrerende direktør Mikkel Berg i Silver. 

Gransker selskapet

Etter intens jobbing, kunne Berg og styreleder Stig Grimsgaard Andersen i midten av november presentere en ny løsning for Silver – som ville hindre at selskapet ble avviklet etter nyttår

Silver vil etablere et nytt selskap i Liechtenstein, og overlate forvaltningen av kundenes ni milliarder pensjonskroner til LGT Capital Partners – kapitalforvaltningsgrenen i det liechtensteinske fyrstehusets egen bank.

Essensen var at alt videreføres som i dag, men at selskapet slipper unna de særnorske kravene.

– Det er en lykkelig løsning. Pensjonene blir utbetalt som før – til kundens kontoer i norske kroner, med alle garantier i behold, sa Berg da.

Men prosessen tar tid. Først må liechtensteinske myndigheter godkjenne Silvers forretningsplan og eierstruktur. 

– Vi har ennå ikke sendt søknad om konsesjon til Liechtenstein. Myndighetene der vil ha klare forutsetninger for konsesjon. Dette er grundig prosess, sier Berg.

Flere vil flytte

Først når Liechtenstein er ferdig med sin granskning, kan Silver sende søknad om konsesjon, og først når den er besvart, kan selskapet sende søknad til Finansdepartementet om å få lov til å flytte norske pensjonsmidler til et annet land. 

Flere andre livselskaper har uttalt at hvis Silver får lov til å flytte fripoliseporteføljen sin til Liechtenstein, vil de også gjøre det samme.

– Min refleksjon over det har vært at Silver er et spesialisert fripoliseselskap som rammes spesielt hardt av regelverket. Jeg har ikke reflektert over muligheten for at de andre flytter, sier Berg.

Silver-ledelsen har møtt rundt 3000 kunder den siste måneden for å informere om løsningen med Liechtenstein.

– Alle er begeistret, sier Berg.

Alle?

– Ja, Jeg pleier å si det slik. Vi flytter til et trippel A-land, sier Berg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.