Leketøysgiganten Hasbro kjøper Entertainment One for 3,3 milliarder pund, tilsvarende 36 milliarder kroner, ifølge en pressemelding torsdag.

Studioet er den største eieren av den meget populære barne-tv-serien Peppa Gris. Den lille jentegrisen Peppa, lillebroren George og resten av grisefamilien har tatt barn over nær sagt hele verden med storm.

Den 15 år gamle serien er oversatt til over 40 språk.

Ifølge Financial Times dro den britiske seriesuksessen inn 90,2 millioner pund i inntekter fra mars i fjor til mars i år, opp 20 prosent fra samme periode året før.

Et av de største i år

Hasbro gir 5,60 pund per aksje for London-noterte Entertainment One. Det er en premie på 31 prosent målt mot gjennomsnittet av aksjekursen til selskapet den siste måneden. Oppkjøpet er Hasbros største noensinne og et av de største oppkjøpene på London-børsen i år, ifølge FT.

Ifølge avisen har utenlandske aktører siklet over flere profilerte britiske selskaper siden britene stemte for en brexit for tre år siden. Pundet står svakere mot amerikanske dollar enn på lenge og gjør det ekstra gunstig å sniffe på mulige oppkjøp.

Peppa Gris-transaksjonen kommer bare noen få dager etter at forretningsmogulen Li Ka-shing kjøpte den britiske pubkjeden Greene King.

Snuser på Kina

– Vi ser muligheter for fremvoksende markeder. Det er også hjertevarmende å se at Entertainment One har mottatt stor interesse for Peppa i markeder som Kina, sa Hasbro-sjef Brian Goldner i en telefonkonferanse torsdag, ifølge Bloomberg.

Flere toppsjefer ved Entertainment One er ventet å slutte seg til Hasbro, som håper å kutte 130 millioner dollar i kostnader fra den sammenslåtte gruppen innen 2022. En betydelig del av Entertainment Ones leketøysvirksomhet vil bli lagt inn i Hasbro («in house») for å forsøke å pumpe opp lønnsomheten av lisens- og merkevaredriften.

Ifølge Hasbro vil oppkjøpet gjøres opp utelukkende i kontakter som igjen skal finansieres ved å ta opp nye lån og selge selskapsaksjer for mellom 1,0-1,25 milliarder dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.