Petronor E&M Ltd. skriver i en melding til Oslo Børs at det ikke har grunn til å tro at det er noen mistanke mot selskapet som sådan. Selskapet opplyser samtidig at det ikke har noe informasjon om saken det kan dele.

Petronor har særlig virksomhet offshore utenfor kysten av Vest-Afrika, i Republikken Kongo (Brazzaville), Gambia, Guinea Bissau, Nigeria og Senegal. Selskapet er notert på miniputtbørsen Euronext Growth på Oslo Børs, med en markedsverdi på rundt 1,2 milliarder kroner etter fallet onsdag ettermiddag.

I november meldte selskapet om et driftsresultat før av- og nedskrivninger på 9,6 millioner dollar. Per tredje kvartal var det samlede driftsresultatet før av- og nedskrivninger på 37,2 millioner dollar. Aksjekursen i Petronor har vært for nedadgående siden i mai, og er per onsdag ettermiddag ned over 40 prosent.

DN har prøvd å få kontakt med administrerende direktør Knut Søvold i selskapet, foreløpig uten å lykkes.

Petronor-sjef Knut Søvold.
Petronor-sjef Knut Søvold. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Petronor fikk i slutten av oktober ny styreleder, 45-årige Eyas Alhomouz, som har bred erfaring fra olje- og energiselskaper i USA og Midtøsten.

Ingvil Smines Tybring-Gjedde er styremedlem i Petronor E&P Ltd. Hun satt som representant for Fremskrittspartiet i regjeringen til Erna Solberg, som statsråd for samfunnssikkerhet og beredskap (2019–2020) og som statssekretær i Olje- og energidepartementet fra desember 2015 til januar 2019.

Gro Kielland, tidligere sjef for BP Norway, sitter også i Petronor-styret.

Økokrim er ordknappe

Økokrim holder kortene tett til brystet når det gjelder sakens realiteter, men har onsdag ettermiddag sendt ut følgende melding:

«Som følge av dagens børsmelding fra PetroNor E&P Limited er det blitt kjent at Økokrim har vært i selskapets lokaler. Dette skjedde som ledd i en etterforskning og for å innhente informasjon som kan bekrefte eller avkrefte en mistanke om et straffbart forhold. Av hensyn til etterforskningen, vil ytterligere kommentarer fra Økokrim ikke bli gitt på dette stadiet».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.