Petter Stordalen hadde i utgangspunktet ikke planer om å selge eiendommen, men sier at det ble «vanskelig å takke nei, sier Stordalen til finansavisen Realtid.

DN har en rekke ganger omtalt at hotellmogulen Petter Stordalen sliter økonomisk som følge av reiserestriksjoner verden over i forbindelse med koronapandemien.

Nå får Stordalen imidlertid inn 1,5 milliarder kroner fra salget av eiendommen i Kungsholmen i Sveriges hovedstad. Realtid skriver at Nordic Choice Hotels kommer til å fortsette med hotellvirksomhet på eiendommen, men at eiendommen altså selges.

– Vil gjøre hotellet enda bedre

Kjøperen er eiendomsinvestoren NREP.

– Dette er bra for Nordic Choice Hotels, det er bra for beboerne på Kungsholm, og det er bra for hotellets gjester, ettersom hotellet allerede i 2021 kommer til å oppgraderes, sier Stordalen til Realtid.

De nye eierne deler Stordalens syn på salget.

– For oss i NREP er overtakelsen av Amaranten en attraktiv mulighet til å skape langsiktig verdi for alle involverte parter. Vi vil gjøre hotellet enda bedre for Nordic Choice Hotels å drive, for gjestene å bo, men også utifra et holdbarhetsperspektiv, sier Marianne Hoffman, investeringsdirektør i NREP.

Snakket om eiendomssalg i juni

Da DN snakket med Stordalen i juni, anslo han at eiendomsporteføljen hans var verdt om lag 17 milliarder kronner ved inngangen av 2020. Det er altså en relativt stor bit av porteføjen Stordalen nå selger.

– Jeg har hatt henvendelser på hotellene mine fra store profesjonelle aktører både i og utenfor bransjen. De har spurt før korona og de har spurt nå. Prisene har ikke endret seg veldig mye. Aktørene har en forventning om at krisen tar slutt. Da kommer verdien tilbake. Rentene har sunket og dette vil gi god avkastning, sa han den gangen.

Stordalen forklarte samtidig at denne porteføljen var belånt med om lag 50 prosent.

DN har vært i kontakt med Petter Stordalen, som foreløpig ikke har gitt en kommentar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.