Petter Stordalen kan se tilbake på et godt fjorår med Strawberry Holding, der både inntekter og resultat vokste fra året før.

Samlet omsatte Stordalen-konsernet i fjor for 10,1 milliarder kroner, en vekst på nær én milliard kroner fra året før. Resultatet før skatt endte på 610 millioner kroner, kraftig opp fra 153 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Stordalen overførte på starten av året 99,9 prosent av aksjene i selskapet til hans tre barn, men har gjennom en aksjonæravtale sikret seg kontrollen så lenge han lever.

Verdier for 25 mrd. kroner

Stordalen sier til avisen at en av årsakene til veksten er hans heleide hotellkjede, Nordic Choice.

– Det leverte tidenes beste resultat, og hvis det ikke kommer en sort svane snikende inn i andre halvår vil hotellselskapet levere et enda bedre resultat for inneværende år, sier han.

Stordalen anslår at nettoverdiene i Strawberry Holding nå er på rundt 20 milliarder kroner, ifølge Finansavisen. Den verdijusterte balansen har til sammen nådd omtrent 25,5 milliarder kroner, med en rentebærende gjeld på 5,2 milliarder kroner.

I tillegg har selskapet Strawberry Fields nettoverdier for rundt fem milliarder kroner.

Mindre i aksjer

Stordalen-selskapet Strawberry Capital har solgt seg ned i aksjemarkedet i år. Ved årsskiftet var aksjeporteføljen på 1,5 milliarder kroner, men er nå under én milliard kroner.

– Vi har fått cash i stedet for aksjer, sier Stordalen til Finansavisen.

Det er ikke kjent hvor Stordalen har solgt seg ned, men Strawberry-konsernet har per i dag rundt to milliarder kroner i kontanter og likvide aksjer.

– Vi ønsker å ha en viss størrelse på vår krigskasse. Vi ligger som gjedden i sivet og venter på muligheter, sier Stordalen til Finansavisen.

– Finansielt har selskapet aldri stått sterkere eller hatt større investeringsevne til nye prosjekter, legger han til. (Vilkår)

- To modeller falt i havet og tre ble sendt til pumping
Ronnie Ottem lever av å lage fester for andre. Her er festfikserens beste råd for å lage den perfekte sommerfesten.
01:38
Publisert: