I et intervju med det svenske næringslivsnettstedet Dagens Industri, åpner Petter Stordalen opp om den krevende perioden han og Nordic Choice Hotels-kjeden har lagt bak seg.

«Hvor mye har du tapt på så langt på krisen», lurer Dagens Industri på.

– Det viktigste i en krise er ikke hva du taper men hvem som kommer seg gjennom og hvordan. Covid-19 har ledet til et fantastisk samarbeid mellom alle selskaper, banken, eiere, fagforeninger og medarbeidere, svarer Stordalen først, før han anslår:

– På hotelldelen kanskje en milliard norske kroner, og jeg er forberedt på at vi kan komme til å tape mer.

Ving skal bæres gjennom

Høst 2019 kom nyheten om at Stordalen hadde kjøpt reiseselskapet Ving, og således reddet det fra undergrunnen idet eierselskapet Thomas Cook gikk konkurs.

Han forsikrer Dagens Industri om at reiseselskapet skal overleve krisen.

– Vi (Strawberry Group, eierselskapet, jour. anm.) bestemte oss raskt for å få hovedselskapene hotellene, Ving og Hurtigruten, gjennom det her. Koste hva det koste ville, sier Stordalen. Han forteller at de derfor tidlig realiserte alle eiendeler som ikke er knyttet til virksomheten han peker på som primær.

Petter Stordalen til sine ansatte 18. mars: – Denne videoen hadde jeg håpet at jeg aldri skulle trenge å legge ut
Petter Stordalen la onsdag 18. mars ut en video på Instagram hvor han snakket til ansatte etter at Nordic Choice har permittert flere tusen hotellansatte.
02:14
Publisert:

Forsikringsbråk

Stordalen er for tiden i konflikt med det danske forsikringsselskapet Codan, om utbetaling av forsikringspremie. Uenigheten står om hva avtalen innebærer, ettersom Stordalen er forsikret mot en epidemi – og man står overfor en pandemi, altså et utbrudd som rammer store deler av verden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.